reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
czy macie tak czasem, że dziecko se tam kopie.. przykładowo kop.. 2 sekundy.. kop.. 2 sekundy.. i nagle trzęsienie całego brzucha jakby kopało na przyspieszonym tempie jak króliczek duracella a potem.. 3 sekundy.. kop.. itd?

dziwne toooooooo

Hej u mnie jest tak, że dziecko się rusza, wierci, szturcha i nagle tak jakby się otrzepywało aż cały brzuch się trzęsię.

Nieraz to aż bolesne jest dla mnie...

Dodam jeszcze, że są takie dni kiedy wydaje mi się, że moje dziecko w brzuchu (bo mam jeszcze takie 6 letnie) cały dzień nie śpi.
Ciągle się wierci, rusza, kręci.

Czy któraś z was też ma czasem takie wrażenie??

Marcelina, mam identycznie! takie otrzepywanie i trzesienie, sama sie zastanawialam jak to mozliwe! Doczytalam gdzies na necie, ze odpowiada za to jeszcze nie do konca rozwiniety uklad nerwowy i to normalne ale nic wiecej nie wytlumaczyli. Ale uczucie przedziwne.

A poza tym to mlody potrafi dzien i noc kopac non stop az sie zasatanawiam, czy on wogole spi i jak ja sobie poradze jak on juz na swiat przyjdzie i bedzie tak dokazywal! A po takich dwoch dniach potrafi pol kolejnego przespac i wtedy to ja sie dopiero denerwuje. Ale wystarczy, ze zjem loda i juz sie wkurza i kreci i wiem, ze wszystko jest ok:-)

u nas tez brzuch czasami wibruje jak galaretka i sa to sekundy.. dziwne uczucie ale zaraz przechodzi,no i jak widac wiekszosc z nas to ma :-) a raczej wiekszosc naszych dzieciaczkow .

a tak to Marcelo raczej jest konsekwetny i codziennie budzi mnie rano o 7 i nie daje usnac od 23 ..:-) wali po zebrach,pecherzu czasami tak bolesnie..ze mam ochote zeby wylazl juz z tego okraglaka;-)

reklama
Tak czytam i czytam i zastanawiam się co jest z Wiktorkiem. Mały śpi prawie cały czas. Z rzadka się przekręci. Rano zastuka do mamy i wieczorem się z tatusiem przywita i to by było na tyle z jego aktywności. Muszę się nieźle skupiać by te pomniejsze ruchy wyłuskać.

Do góry