reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
Pindzia się ostatnim tygodniu bardzo uspokoiła, już nie szaleję tylko się tam czasem wierci i kręci, też tak macie?

Moja wierci się a kopnie tylko czasem jak na boku leżę.
Czkawka coraz częściej nieraz 3 razy na dobę.

Zauważyłam też, że rano lubi sobie leżeć jak rogalik nóżkami do zewnątrz. (Kiedy dotykam brzuch jest miękki).
Natomiast później przewraca się pleckami, pupką przy pępku moim. Mam wtedy taki twardy brzuch i odstający.
Zdecydowanie wolę tą pierwszą wersję;-)

Moj mlody reaguje na dotyk. Jak przykladam reke do brzucha to sie wypina do tego miejsca i jakby przytula. Lezy wiekszosc czasu tylkiem wypiety i mimo, ze to ciagnie to sie ciesze, bo to prawidlowa pozycja do porodu. Kopniaki najmocniejsze w watrobe, bo od poczatku upatrzyl sobie prawa strone.

Ja pierwsze ruchu poczułam w 16 tygodniu ale nie byłam co do nich pewna bo równie dobrze mogły to być jelita. a teraz to mam przekichane :-D ta moja mała cipuszka tak się wierci że szok. i to czasami bardzo boli :-( ale wiem że to dobrze bo wszystko u małej jest ok. czasami bawi się ze mną , widzę jak jej nóżki przesuwają się i dotykam w tym miejscu i mówię moje szpyrki kochane a ona wtedy ucieka z tą nogą i w innym miejscu tak robi i ja znowu swoje :tak: a do tatusia czuje respekt :rofl2: bo siedzi cichutko jak myszka i tylko czasami da porządnego kopniaka , zazdrosna :-D :-D :-D

mój pierwszy post na tym wątku ;) witam się ze wszystkimi ;)

Ja poczułam pierwsze silniejsze ruchy koło 18 tyg. podczas słuchania Metaliki ;P ogólnie mój synuś reaguje na niskie męskie głosy;p Kopie raczej w plecy i żebra , strasznie nie lubi jak za długo siedzę wtedy strasznie kopie a jak wstanę chwilkę pochodzę to się uspokaja .... preferuje jak śpię na lewym boku, jak się przekrecę na prawy to są głownie kopniaki po żebrach i pęcherzu.. reaguje też na dotyk, zauważyłam że bardzo lubi jak masuje miejsce wokół pępka ;P Wczoraj wypchnął się tak główką bądź pupką że miałam na brzuchu taki wielką górkę .... jakoś nie czuje takiego otrzepywania się czasami czuję jak robi chyba fikołki... Brzuch raczej mi nie faluje raczej jest twardszy w jednym miejscu .....

Też macie pod koniec dnia twardy cały brzuch? Gin powiedział że to skurcze i że macica przygotowuje się do skurczy porodowych... Ale jakoś inaczej sobie wyobrażałam takie skurcze ...
Puszczacie muzyczkę waszym maluszkom ?

moja mała lubi disco polo :szok: :-D :-D pierwsze takie porządne ruchy były właśnie przy disco polo. mój M ustawiał kanały w tv i tak zostawił na chwile jakąś stacje z disco polo no byłam a takim szoku :rofl2: ja to czułam i widziałam dokładnie ale M nie za bardzo więc położyłam kartkę papieru na brzuszku i wtedy zobaczył aż nagrał :-D :-D

reklama
Do góry