reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

Wczoraj wzięłam wielki kalafior do ręki ( swoją drogą był pyszny :D ) i sobie myślę "ale ciężki ciekawe ile waży"-zważyłam i wyszło ok 1 kg.... i tak sobie myślę..kurczę synuś to ty już taki klocuszek tam w brzuszku jesteś :D

mój jest aktywny głównie wtedy gdy chcę spać lub śpię ;/ .... a wierzga tymi nogami ( lub główką lub łokciem) że już zaczynam czuć jak mi tak po brzuchu od środka po całej długości przeleci :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mój chyba ostatnio trenuje coś, co w mądrej książce nazwali stretchingiem, czyli rozciąga się;) Ma takie napady, że czuję go w całym brzuchu, tzn. dostaję "strzała" w kilku kierunkach naraz. O, właśnie ktoś się obudził :)

no to moje maleństwo jest delikatne. czasami tylko tak kopnie, że mocno poczuje a tak to delikatnie się wierci :D ale ważne, że czuję i wiem, że jest ok :)

Ejejej ja podejrzewam moje dziecko o ADHD. Tylko jak chodze o nie czuje jak sie wierci, a w każdej innej pozycji to czuję cały czas. Jak tylko się położę, to zaczyna fikołki, wierci się. Jak leże na plecach to zarazcoś wypinaw górę i brzucho mi sie napina, jak położe się na boku to laduje w pęcherz aż boli (zwłaszcza przy infekcji dróg moczowych). Jak siedze w pracy to cały czas kopniak za kopniakiem. Budzę sięw nocy a ten sie wierci i wierci. Rano wstaje a ten dalej fika.

a moje sie wczoraj wytrzachnelo nas w autobusie.
a przed chwila fajnie sie mala ruszala, pukala na raz w kilku miejscach. Moze uda mi sie ja dzis nagrac laptopem.

Mój maluszek mało się dziś ruszał,w nocy spał i rano też,teraz coś lekko fika.Za to wieczorem masakra co dawał czadu,mocno jak nigdy heh :)

Już nawet mój chłopak wie kiedy dziecko śpi kiedy nie.Kiedyś dotknął do brzucha i mówi ,ze się nie rusza ,więc mówię ,ze śpi. Teraz jak dotyka i jest cisza to mówi ,ze śpi ,a jak sieporuszy to mówi ,ze sięzbudziło. Szybko się uczy. ;-p Ostatnio to zaczął sie bawić z naszym dzieckiem. Puka mi w brzuch ,zeby dziecko mu odpowiadało.Mówi,że dyskutuje z nim. Tylko po takich zabawach boli mnie brzuch, dobrze ,ze siniaków nie robi, heh. Niby takie nic, ale niech nawiązuje juz kontakt z dzieckiem teraz. Opowiadalam jemu dzis z rańca,ze jak świeci się latarką... Nawet nie dokończyłam ,bo zapytał czy świeci sie latarką w " ci**kę". Oczywiście chodzi o brzuch. Że też ma fantazję. Chyba chce sie zabawić w ginekologa. ;-p

ehehehe Elena padłam z tym świeceniem hehehe:D facet to jednak facet:D

A u mnie Młody chyba położenie zmienia, bo mi się non stop napina brzuch i czuję mocne uciski i tak w sumie jakbym miała w brzuchu jakąś śrubę która właśnie zaczyna się kręcić :)Dziwne strasznie uczucie... i tylko go pośpieszam " no Malutki zmieniaj pozycję bo mamusię boli jak tak robisz..." oczywiście z mizernym skutkiem... ale czuję przez to jaki ON jest duzy już:) i silny:D

Mój też kopie tam ,gdzie kiedyś ;-p miałam żołądek. Przypuszczam ,ze teraz w końcu jest w ułożeniu głowkowym, bo był w pośladkowym.

ewwe on mnie nie jedna rzeczą już zaskoczył dotyczącą mojej ciąży. Padło nawet pytanie czy często gładzę sie po brzuchu. w sumie prawie wcale tego nie robię.

reklama
Synek dał mi trochę odpocząć. Czuję jak się wierci, ale na szczęście to nie boli. Pewnie znowu wykrakałam i jutro znowu da mi popalić;) Z drugiej strony stwierdziłam, że niech już lepiej nawet mnie boleśnie kopie, niż gdybym znowu miała się denerwować, czy z nim wszystko w porządku. Jakoś ostatnio mnie głupie myśli nachodzą, a te jego ruchy działają uspokajająco.

Do góry