reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszka

Ja już ze dwa razy poczułam kopniaczki, tak to częściej wiercenie się. Nawet się zaniepokoiłam bo kilka dni były słabsze ale lekarz mnie uspokoił, że mam jeszcze czas, dzidzia ma u mnie duuuuużo miejsca, zresztą zauwazyłam, że jak nasłu****e to nic, ale jak przestaje mysleć to czuje Dzidziolka, i zdzarza się już , ze czuje go coraz wyżej. Zauważyłam też, że mniej się rusza jak mam stres:-( Nie moge się doczekać jak Lolo go poczuje i jego reakcji.Ale jak już zaczyna harce to ruchliwy taki, że myśle, że chłopak.
U mnie jest taka poduszeczka tłuszczyku, że znim ktoc poczuje to będzie lekko 3 trymestr. Jak Was tak czytam to moje bejbi chyba jednak mało ruchliwe jest...Mam nadzieje, że zdrowe...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja ruchy czuję tak poniżej pępka, w większości po prawej stronie. Właściwie są to takie jakby impulsy?
Przedwczoraj dzidzia była bardzo ruchliwa, natomiast wczoraj i dzisiaj spokojna i zbytnio nie wariuje. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

slomiana wdowa ty uwazaj bo jak ci kiedys przygrzmoci to az podskoczysz :)

winka ja tez tak mialam wczoraj i dzisiaj cos kiepsko ale sie poruszal chociaz w poludnie. wiem ze moze teraz jeden dzien sie ruszac inny nie ale juz niedlugo bedzi elepiej czuc i sie unormuje :)

I sie doczekałam :-) I to w nadmiarze bo ciągle mnie synuś kopie i zauważyłam również, że mój humor ma ogromny wpływ na niego. Jeśli tylko się denerwuję lub czegoś boję (np burzy:sorry2:) to jest znacznie bardziej ruchliwy. Musze przyznać, że ostatnie dwa dni mały nieźle szaleje... oby mu to nie zostało po porodzie ;-)

wiolcia to super ze czujesz ruchy dzieciaczka to wspaniałe uczucie mnie bardzo czesto kopie w pracy jak sie zdenerwuje na klijenta choc jak tatus dotyka brzuszka to tez kopie :-D

I sie doczekałam :-) I to w nadmiarze bo ciągle mnie synuś kopie i zauważyłam również, że mój humor ma ogromny wpływ na niego. Jeśli tylko się denerwuję lub czegoś boję (np burzy:sorry2:) to jest znacznie bardziej ruchliwy. Musze przyznać, że ostatnie dwa dni mały nieźle szaleje... oby mu to nie zostało po porodzie ;-)

Wiolcia super, że wreszcie poczułaś te wyczekiwane i upragnione kopniaczki ;-)

Nasz mały juz ma swoje pory ale najczęściej to wierci się jak zaczynam jeść i jak długo siedzę. Jak rozepne spodnie i nie jestem taka zgięta to się uspokaja :D

reklama
SUper Wiolcia:) Mój maluszek też daje czadu:) najlepiej mu to wychodzi w godzinach między 00:00 a 1:00 :) super uczucie, mam wrażenie że to taki hm... impuls który biegnie od brzuszka, przez serducho do mozgu, po prostu te kopniaki uderzają mi do głowy:) uwielbiam być kopana przez synka:D

Do góry