reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszka

dokładnie tak jak piszesz czuje jakby mi kopał w szyjkę tak niziutko.. niezbyt to przyjemne uczucie a ten uparcie kopie dalej :sorry2: 26 mam usg połówkowe to zapytam o łożysko i pozycję małego.

reklama
Wiolcia myślę że ma ułożenie główkowe i to główka naciska na szyjkę podczas ruchów. Mam tak samo i całą ciążę z Zuzą też tak miałam. Rzeczywiście mało to przyjemne uczucie.

Misia to bardzo prawdopodobe bo pamiętam jak lekarz przyłożył tą "słuchawkę" od USG dokładnie w tym miejscu i była główka. mam jednak nadzieje, że cały czas tak nie będę miała... A normalne ruchy też czułaś?? Chciałabym poczuć stópki w brzuchy a nie główkę w szyjce:/

Nigdy nie wyczułam stópek czy rączek przez brzuch tylko wiedziałam dzięki usg gdzie są i że to one się wypychają. Ogólnie w 3 trymestrze brzuch cały się rusza zmienia kształt bo dziecko wypchnie noge albo rękę. Jak się leży a dziecko akurat nie śpi to wierci się okropnie czasem to mnie wnętrzności od tego wiercenia bolały. Śmiesznie to wygląda ogólnie a tatuś ma frajdę na całego :) Mój już się doczekać nie może

Ale czuć ruchy w brzuchu a nie tylko nieprzyjemny ruch główki w szyjkę?? mam nadzieję, że nie będę musiała czekać na ruchy w brzuszku do 3 trymestru :(

Czuje się ruchy cały czas ale z tego co ja pamiętam to dopiero w 3 trymestrze były bardzo dobrze wyczuwalne i widoczne przez brzuch. Dziecko nabiera tłuszczyku, rośnie i robi się ciasno w brzuszku i dlatego ruchy czuć mocniej a na razie jest jeszcze sporo miejsca. Ale ruchy już są i będą coraz silniej odczuwalne. Myślę że w ciągu miesiaca to się zmieni bo dzidzia sporo podrośnie :)

Już nawet w dzień jak siedzę to czuję kopniaczki. W sumie przyzwyczaiłam sie do nich i nawet je polubiłam i nie irytują mnie. Wtedy czułam jakby coś sie obracało i srednio mi się to podobało. Teraz to elegancko.

No to i się pochwalę. Zwykle czułam maleństwo za każdym razem jak siadałam, czy kładłam się. Ostatnio czuję nawet podczas innych czynności (nie muszę się już wcale wsłuchiwać) i na stojąco. Często podczas mycia naczyń się wierci niuńka kochana.
Uwielbiam ją po prostu i od razu taka mnie fala miłości zalewa...

To fajnie ,że sprawia to dla Ciebie tyle radosci.
Jak czytałam ten post to przeczytałam ,ze zalewa fala mdłości.;-) Było by.

reklama
Właśnie przed chwilą przez brzuch poczułam ruchy dziecka. Niestety taty nie było w pobliżu, bo poczułby choć w przybliżeniu to, co ja.

Do góry