reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

mój też ponoć strasznie ruchliwy, bo na usg wywija niezłe harce,ale to moja pierwsza ciąża więc pewnie trochę to jeszcze potrwa, jednak momentami coś mnie tak boli-kłuje po lewej stronie brzucha, a na usg widać, że on akurat tam leży więc może to kłucie to dzidzie czuję, a od wczoraj strasznie mi coś w brzuchu bulgota, nie wiem czy to jelita czy w macicy....

reklama
a ja wczoraj za rada polozylam sie na plasko i pod pupe wsadzilam kolderke, troche sie poczulam naciagnieta, w kazdym razie poczulam wielka kule w brzuchu na dole i w pewnym momencie takie dziwne uczucie jakby tej kuli nie podobalo sie naciagniecie i zaczela sie rozpychac:O poczulam sie jak bym miala obcego w brzuchu :O nic nie czulam procz tego , kopniec czy takich tam ale nie moge powiedziec ze sie nie ruszalo :O jakie to jest niesamowiteeeeeeeeeee!!!!!

u mnie nie ma wyraźnych ruchów:) śmieję się że mam rybkę w brzuchu, bulgocze mi tam jedynie, i tak mi się to skojarzyło z pływaniem rybki jakoś:)

A mnie maluszek ostatnio kopie już bardzo mocno, choc 2 dni cisza byla. Dobrze, ze mam to urzadzenie do podsluchiwania bo bym zwariowala chyba. Dzisiaj sie odezwal w kinie ;-)

myangel najwyraźniej film mu się bardzo podobał :)

Mój Malec daje juz o sobie znać przed snem i po wstaniu. To bardzo delikatne uderzenia ale są :D Ponoć dziecko już wszystko słyszy więc wczoraj poddałam go muzykoterapii:cool2: Wszystkie utwory, które lubi mamusia :tak: I nawet przy jednej piosence sie odezwał tylko pytanie czy to było "weź to wyłącz" czy "zrób głośniej bo słabo słyszę" ;-)

Mój lekarz pytał mnie czy czuję ruchy już w 17 tc, a przecież jestem pierwszy raz na takim etapie ciąży. A ruchy poczułam jak dobrze się wsłuchałam krótko po wizycie w 18 tc. I tez do chudzinek nie należę, więc nie ma reguł. Za to teraz dzidzia szaleje. Jeśli taka ruchliwa będzie po urodzeniu, to będę biedna:dry:

reklama
ewwe wiele kobiet mówi ,że pierwszym razem poczuło bulgotanie, że to właśnie ruchy. Ja po tych pierwszych ruchach parę dni później poczułam bulgotanie.

Do góry