reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy Maleństwa

Lwica, Oliwia nie jest wyjątkiem. Moja koleżanka ma 4 miesięcznego Wojtka , który budzi się tylko dwa razy w nocy. i to bardzo punktualnie. Złoty chłopczyk.

reklama
Mnie jak do tej pory wszyscy upominaja zebym sie teraz wyspala bo pozniej to nie ma mowy,ona jest pierwsza ktora nie narzeka.
A tak wogole to niedawno sie przeprowadzila w moje okolice i mieszka jedna ulice ode mnie wiec bedzie mi teraz razniej.

Lwica, no to fajnie, będziesz miała fachową pomoc i porady.
Moja sąsiadka urodzi mniej więcej miesiąc przede mną, węc może też mi będzie podpowiadać

Ja jeszcze nie mam zbyt wiele wiedzy na temat noworodkow :) ale Oskar nam na poczatku (mial 6 miesiecy) przesypial przwei cala nocke budzil sie okolo 12 w nocy na flache i do 5-6 lulal ale przed samym roczkiem niewiem czy przez te upaly to sie tak przestawil ze do picia wstawal po 2-3 razy w nocy i tak mu zostalo do dzisiaj budzi sie jak noworodek co 3-4 godziny :( .
Natomiast pielegniarki w szpitalu mnie pocieszaja ze aleks ladnie spi w nocy i budzi sie tylko 2-3 razy wiadomo taki maluch musi pojesc .
ale ogolnie mowia ze w nocy jest spokojny ,za to w dzien nadrabia .
dziewczyny dzisiaj wyprobnowalam chuste na Aleksie jest super ,troche ginie moj maluszek w tym wielkim worku,ale uspokaja sie momentalnie :)
Jezeli jeszcze ktoras sie wacha nad zakupem to polecam :) <

Dziewczynki, Bartuś pokopał już rękę tatusia więc spowrotem wrócił do aktywności miejmy nadzieję. Ale trochę mnie wystraszył. Dziękuję Wam bardzo za pocieszenie. Może przez to moje przeziębienie jest bardziej ospały? Mam wrażenie, że ja go ... nudzę! poważnie, cały dzień słyszy mój głos (uczę polskiego i przegadam 7,8 lekcji dziennie), po południu mowię do niego jak jeszcze tatuś jest w pracy i on chyba ma dość. Wyraźnie ożywia się gdy słyszy głos tatusia. Przypadek? Idę poleżeć, może znów mnie kopnie. Jeszcze raz Wam dziękuję :)

Aniołkku, baw się dobrze :)

Moja mala corcia od wczoraj prawie nonstop daje o sobie znac ;D smieje sie ze taka paskudna pogoda to powinna spac a ona ma na odwrot ;DPozdrawiam wszystkie obecne i te przyszle mamusie i moja corcia tez pozdrawia bo wlasnie dostalam kopa od niej :p

Kochane mamuski chcialam sie poradzic czy Wy tez tak macie czasami jak dzidzia kopie jakby to okreslic taki bol w kroczu jakby chciala wyjsc? a wogole moja dzidzia jakos tak nisko siedzi nie wiem czy to normalne czy nie? troche sie martwie ale nic mnie nie boli wiec chyba nic sie nie dzieje.Pozdrawiam

Bunia!

Też czasami mam dokładnie takie same odczucia, jakby dzidzia była gdzieś na samym dnie miednicy. Myślę że nie ma powodu do zmartwienia, poprostu nasze maluszki wędrują sobie po swoich mieszkankach , póki mają wystarczająco dużo miejsca na takie wycieczki. ;D

reklama
Do góry