reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy Maleństwa

Co do gardła to też muszę sie oszczędzać bo dużo gadam ;D i potem boli- krtań cierpi najbardziej :(
A wiecie co nas czeka?? ?? Będą nam piece kaflowe zmieniali-mamy 2 :) tydzień stukania i burdelu :) nie wiem jak to przeżyję. Ale czego się nie robi dla dzidzi- powiedziałam właścicielce że albo zmienia piece albo się wyprowadzamy. Bo nie grzeją a dziecku musi być ciepło! Chce już do bloku do naszego mieszkanka!!!! A tu rok czekania przed nami.
pozdrawiam

reklama
U nas tez remont,na szczescie juz koncowka,wiec przynajmniej sie nie kurzy,tyle ze piec od centralnego pada wiec
musimy zmienic zeby calkiem sie nie zepsul po narodzinach malenstwa,tak wiec dodatkowy wydatek.
A dzidzius na poczatku tez bedzie spal z nami,mysle ze tak bezpieczniej i latwiej,oczywiscie w swoim lozeczku.
Oszczedzajcie Swoje gardelka chociaz wiem ze to nie jest latwe.

Widzę, że wszędzie remonty. Ja tez już mam ich dosyć.
Uważajcie na siebie, koleżanki w niedoli

Hej dziwczynki!!!

kolor niebieski bardzo pozytywnie i stymulująco wpływa na rozwój maluszka, dlatego nasz mały pokoik malowaliśmy na niebiesko z myślą, że kiedyś zamieszka w nim nasz mały lokator :)
U mnie dziś namiastka remontu- mąż i brat składają obok mnie meble do dużego pokoju- nowy nabytek :) Pomału wyprowadzamy nasze ubrania z pokoju maluszka bo trochę już dostalam ostatnio rzeczy dla niego i nie ma gdzie ich trzymać ;)
Nasz dzidziuś bedzie spał w małym pokoju, a my... z nim, bo specjalnie zostawiliąśmy tam wersalkę, żeby moć spać blisko niego :) Teraz śpimy na sofie w dużym pokoju bo jest... większa a ja potrzebuję coś coraz więcej miejsca w łóżku ;D Ja i moja poducha pod nogę ;D ::) ;)
Izabelka, współczuję wymiany pieców ale przynajmniej Wasz maluszek bedzie miał cieplutko. Ja nie mogę się doczekać kiedy centralne zacznie grzać, na dworze upał a mi stale zimno, całą ciążę tak mam.
pozdrawiam i remontującym życzę wytrwałości :) :) :)

U nas pokoj dzieciecy jest roznokolorowy tzn,byl tapetowany biala tapeta w niebieskie a raczej blekitne gwiazdki a pozniej jak juz nie mozna dac rady z malym to biezrzemy farby i malujemy jest tam kubus puchatek ,pszczolka maja ,listonosz pat i wiele innych postaci wiec jest ladnie oczywiscie jest tez wiele rekodziel naszego syna ale to juz odrebny temat:)

My narazie nie będziemy przygotowywać pokoiku- niestety-na wynajmowanym. Ale za rok poszalejemy :) I też myślę o niebieskim kolorze, sama miałam taki kolor w pokoju i dobrze się w nim czułam. Będziemy malować bo ściany będą świerze i szkoda tapetę klaść.
Narazie dzidzia będzie miała swój kącik w drugim pokoju. Już dostała szafkę na ubranka, kołyska czeka na strychu i łóżeczko też załatwione :) Lampkę ładniutką dostała- wczoraj sprawdziliśmy jak świeci- super efekty na ścianach :) Na początek musi staraczyć ... ale potem sobie odbiję ;D

reklama
u nas na początku maluszek bedzie spał w sypialni - od stycznia pokój sypialno-dzidziuszny, a potem przeprowadzka do pomieszczenia, które przeżywa ostatnie chwile świetności jako salon ;D

Do góry