reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maleństwa

reklama
moja dzidzia jest spokojna w samochodzie ale tylko wtedy jak mama prowadzi...:))
jest jeszcze spokojny w kapieli... noi jak tata jest obok:))

a reszte czasu to poluje na watrobe mamy i sklada na nią nogi :)

pozdrawiam z lozeczka Aniołekk

Moje maleństwo też jest grzeczne w trakcie jazdy samochodem. Ale poza tym to przejawia coraz większą aktywność. Na początku czułam ruchy tylko późnym wieczorem , a teraz w ciągu dnia też rozrabia. Od jakiegoś czasu te jego wybryki są wyczuwalne na zewanątrz . Ostatnio tatuś dostał kilka porządnych kopniaków. ;D

Pozdrowienia dla wszystkich styczniowych i nie tylko mamusiek.

A ja ostatnio lezalam sobie w lozku i na brzuszku postwilam talerzyk i mala tak kopnela, ze talerzyk podskoczyl a tatus akurat to zobaczyl. Ale bylo fajnie... Nie stawiaj mama talerza na dziecku!!! Alez ma charakterek...

Moje Maleństwo - a do konca nie bedzie wiadomo czy to chłopak czy dziewczynka - ma taki okres zastoju...spokojne, spokojne, a pózniej nagle zaczyna rozrabiac w brzuchu :D czasem mi się smaic chce, co potrafi tak kopnąć z nienacka ze ja az podskoczę lub lekko krzykne :) mały rozrabiaka siedzi w brzuchu :D

O, a moja Dzidza wlasnie sie obudzla i chyba nie podoba sie jej,ze mama siedzi przy tym komputerze...chyba sie nudzi,zadnego kolysania...

Moja dzidzia w samochodzie spokojna,chociaz mam nadzieje ze nie polubi jazdy samochodem za bardzo.
Nasi znajomi tylko w taki sposob usypiali dziecko musieli przejechac sie kawalek i juz spalo,a inaczej marudzilo.
Kilka razy bylo widac kopniecie na brzuszku ale tatus niestety przegapil,a jak kladzie reke na brzusiu to dzidzia jest spokojniutka,jak tylko wezmie to wtedy kopie,chyba bawi sie w chowanego z tatusiem.

reklama
O, wiesz Lwica, u nas tak samo. Jak tatus dotknie to mala przestaje szalec. ja myslalam ze ona taka niesmiala bo u nas dlugo tatusia przy nas nie bylo i nikt nie dotykal brzuszka oprocz mnie. Ale teraz powoli sie chyba osmiela bo dzis tatus przytulil sie do brzuszka i ona sie poruszyla pare razy. AAA i jeszcze jak tatus krzyknal bo cos mu nie szlo w grze to mala az podskoczyla....

Do góry