reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maleństwa

Nie wiem dlaczego mam uczucie ze cos moze byc nie tak z Maleństwem...Jestem w 19 tygodniu - a ono nie rusza sie, a przynajmniej mam takie uczucie. Byąłm pewna ze pierwsze delikatne ruchy poczułam 20 sierpnia, a potem od czsu do czasu tezdelikatnie było, a teraz jakis zastój i zaczynam się bac!!!! Nie wiem, mzoe do tej pory to co czułam to były tylko moje przypuszczenia ze Maleństwo rusza sie....Kurcze!!!Muszę czekac do srody bo wtedy ide na wizytę, a jutro mam badania krwi i moczu!!Maż powtarza mi cały zcas ze wszytsko jest ok, ze Maleństwo rusza sie a ja niepotrzebnie martwie sie...a w środę mamy 2 rocznice slubu...ależ ja mam mysli...boję sie dziewczyny czy wszystko jest OK!!

reklama
Napewno wszystko ok. Ja zaczełam po raz pierwszy czuć maleństwo chwilke temu,na moje zamartwienia że go nie czuje lekarz powiedział mi że pierworódki czują czasami dopiero po 22 tyg. podobno każda ma inaczej.
Np. wczoraj wieczorem moje kochanie chyba robiło fikołki, bo czułam je wyjątkowo mocno aż sie wystraszyłam że gdzieś sie wybiera... ;Dale poszalał ,poszalał i zasnoł. Z dnia na dzień czuje go coraz lepiej a i teraz nawet tatuś czasami go czuje

Paulina na pewno wszystko jest ok!! ja poczulam ruchy tez w 19 tyg. czasami beyka jak trzeba i ciesze sie, a czasami nawet trwa to 2 dni cisza. ale wiem, ze jest wszystko ok!! Nie martw sie!! a w srode zobaczysz, jak figluje twoje malenstwo!! super prezent na rocznice slubu :)

Paulina mnie gin powiedizal ze na poczatku trzeba nauczyc sie czuc ruchy dzidzi ja nie wiedizalam ze to ruchy .
nie martw sie bo to jeszcze gorzej dla ciebie i dla dzidzi napewno jest wszystko ok ja czytalam na jakiiejs stronie ze pierworodki moga nawet pierwsze ruchy poczuc okolo 30 tyg nie ma reguly ,co nie oznacza ze z dzidzia jest cos nie w porzadku .
Paulina glowa do gory i w srode czekamy na wiesci :) i wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy slubu gdybym przypadkiem zapomniala w srode:)

Paulinka, na pewno wszystko jest w porządku, nie martw się.
Moja mała szaleje jak jestem w pracy, prowadzę lekcje chodząc, nie mogę usiedzieć, a jak tylko siądę to czuję kopniaczki, zwłaszcza na przerwach :)
pozdrawiam!!!

Kasiu z tego co pamietam to pracujesz w liceum wiec moja teoria co do Twojej dzidzi odpada bo chcialam powiedziec ze w podstawowoce dzieciaki lataja na przerwach i szaleja wiec dzidzia tez nasladuje starszych kolegow :) ale w liceum to juz raczej nie biegaja na przerwach z tego co pamietam :)
p0ozdrawiam i kolorowych snow zycze

PAULINA wszystko jest dobrze,zobaczysz za 1 miesiac bedziesz nzrzekala,ze tak Cie kopie,ze spac nie daje,tak uwierz mi,ja tez dzis myslalam ze jakies ruchy poczulam pierwsze,bo cos mi pulsowalo w brzuszku rano,a potem juz nic:(( maz powiedzial,ze jemu tez w roznych miejscach pulsuje,noga...reka...
wiec sama juz nie wiem,no ale czekam
w koncu cosik poczuje

reklama
Mój maluch tez miewa takie spokojne dni , gdy wogóle nie czuję jak się rusza. Później nadrabia to z nawiązką. :laugh:
Tak jak wcześniej pisałam największą aktywność przejawia późnym wieczorem , w nocy , a teraz to i rano się zdarza. Najaktywniejsze jest wtedy gdy ja nic nie robię, a może poprostu zwracam wtedy większą uwagę na ruchy mojego maleństwa.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

Padiqq

Do góry