reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

Siedzę sobie przed kompem i mój synus mnie stąd wygania:-D. Chyba za bardzo go gniotę. Ostatnio jego ruchy są bardzo wyraźne. Czuję juz nie tylko kopniaki, ale też jak się wierci i przesuwa i wogóle jakby gdzieś biegł:tak:. A czasami czuję takie gwałtowne szybciutkie drgania, ale akurat to mnie trochę martwi:baffled:. Mam nadzieję, ze to nic niedobrego.

Prawdopodobnie ma czkawke;-) U mnie tez tak dzidzia rozrabia:-)

reklama
a moja malutka nie miala jeszcze czkawki, tzn ja nic takiego nie czulam, ale wierci sie ostro, najbardziej bawia mnie miny mojego P jak patrzy sie na moj brzuszek ktory faluje w rozne strony:-)

Dziewczyny, czy Wasze Maleństwa miewają często czkawkę?? Bo jeśli to co ja czuję to czkawka, to mój Piotruś potrafi mieć kilka dziennie.... Aż się zastanawiam, czy to dobrze...

Mój Filipek chyba nie miewa czkawki .... chyba bo nie wiem jak to się objawia :-). Ale kopniaki sadzi niezłe wieczorami a to aż tatuś dostaję hihi :-):-)

Ja już kilka razy czułam takie rytmiczne podskoki i myślę, że to czkawka. A maleństwo wierci się i kopie:tak:Czasami jak wieczorkiem zapoda kika to aż zaboli. Ale i tak najlepsze jest jak leżę na boczku to maleństwo czasami też na boczek się przenosi i mam kanciasty brzuchol. No i wtedy mój mąż:szok:.

A jaki ja mam czasem krzywy brzuch... Oboje się z M śmiejemy z tego... Mój Mały to wogóle leży jakoś tak dziwnie, głowę ma przy moim lewym biodrze, a pupę pod wątrobą. Chyba Mu ciasno leżeć tak prosto w dół i wygina się na bok. ;)

Dziewczęta mi się wydaje, że nasz beniamin to ma czkawkę co najmniej trzy cztery razy dziennie :D a dodatkowo kopie ze jasna cholera aż boli :D rośnie mały diabełek... a najlepiej jak Tatus z Nim rozmawia to kopie pojedynczo albo podwojnie i Kamil sie smieje że mu odpowiada TAK albo NIE ... smiechu po pachy juz w brzuchu a co dopiero jak sie stamtad wydostanie;D

Buźka

HANUS - moj Kuba w brzuchu tez mial czkawke po kilka razy dziennie.....co ciekawe do teraz mu sie czesto zdarza - nie codziennie, ale jednak.....
Ponobno to jest dobre cwiczenia przepony dla maluszka :tak:
A teraz nie czulam ani razu jeszcze ;-) CAROLKA - moj tez Filipek i tez nie czka :-D
A poza tym jest zdecydowanie spokojniejszy niz Kuba co mnie akurat bardzo cieszy :-p (przepraszam, ze tak ciagle porownuje, ale to sie chyba nie da inaczej, mam nadzieje ze Was to bardzo nie wkurza ;-)).....
Teraz ruchy sa calkiem inne, co nie znaczy ze nie sa zdecydowane.....Moje dzieciatko czesto mi przypomina jak za bardzo sie zegnę.....jak mi przysadzi w zebra to az mnie prostuje......Paluszkami raczek przebiera gdzies przy pecherzu i w pachwinach...jakby uczyl sie na nich liczyc :-D
A ja sie poloze na boku to zaczyna jakby biegac po tej stronie brzucha ktora lezy na lozku :-D

reklama
A u nas to nie wiem jak jest z tą czkawką- ale chyba nie ma ... albo ja poznać nie potrafię, a co do krzywego brzuszka to mam tak samo, często jest krzywy no i mluch też tak bokiem sobie leży:-)

Do góry