reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

Dziewczyny, czy Wasze Maleństwa miewają często czkawkę?? Bo jeśli to co ja czuję to czkawka, to mój Piotruś potrafi mieć kilka dziennie.... Aż się zastanawiam, czy to dobrze...

Hanus78 bez obawy, mój maluch też potrafi mieć czkawkę kilka razy dziennie ( albo potrafi tak rytmicznie stukać :-) ) i też słyszałam że to dobrze, bo ćwiczy przeponę

reklama
Ja nadal nie wiem co to czkawka ale wiem co to znaczy miec skopany pecherz albo po dzisiejszej nocy zoladek.... az wymotowalam... koszar a tu jeszce 1,5m-ca......?! jak ja to przezyje??:dry::sorry2:

ja równiez nie wyczuwam (podobnie jak tu inne dziewczyny)-niewiem czy to czkawka czy zwykły kopniak:-) a najwięcej wierci się wieczorem-przed snem po dniu pełnym ruchu, lub rano. a tak w ciągu dnia to czasem potrafie zapomnieć ze jestem w ciązy bo czesto zadnego odzewu(albo może on taki domator że tylko w domu daje o sobie znać) :happy:;-)

a najwięcej wierci się wieczorem-przed snem po dniu pełnym ruchu, lub rano. a tak w ciągu dnia to czasem potrafie zapomnieć ze jestem w ciązy bo czesto zadnego odzewu(albo może on taki domator że tylko w domu daje o sobie znać) :happy:;-)

To tak jak u mnie:-). W nocy też lubi sobie bal urządzać i budzić mnie w środku nocy na czym cierpi również mój mąż ;-). Ale jeszcze 2 miesiące i każda noc będzie nieprzespane wtedy to się mój M załamie :laugh2:

hey, moj brzucholudek skopał dzis nie dosc ze mnie to jeszcze przyokazji swojego tatusia, jak tylko sie do niego zblizałam zeby sie przytulic, czyz by juz był zazdrosny:-)

Moja mama natomiast nieznosila jak czecko sie zaczynało wiercic... dotej pory zeaguje dziwnie jak widzi u mnie ruszajacy sie brzuszek;-)

A mój mąż teraz nawet się nie zbliża do mojego brzuszka,teraz gdy Dziecko jest już na tyle duże że rozpycha się tak że a to tu a to tam coś odstaje:) nie ma mowy by go dotknął kiedy się ruszy i rzuca tylko krótkie spojrzenia.. "przerażające"mówi.. Dla mnie fascynujące ale cóż, mogę to zrozumieć,w końcu facet

zadziwiający widok jak taka Dzidzia się wierci! Co powiedziała moja siostra gdy poczuła ruchy mojego Dzidziusia? " to niemożliwe, to Ty ruszasz tym brzuchem, nie dziecko" ja się tylko uśmiechnęłam i powiedziałam "a jednak to Dziecko, nie ja:)"

reklama
A moj mały chłopak zademonstrował jak bardzo nie lubi odkurzacza :-)
Po pięciu minutach odkurzania, musiałam przerwac i się położyc. Kopniakami mały brzdąc pogonił mnie do łóżka no i się zaczęło - brzuch chwilami przestawał byc podobny do okrągłej piłeczki.
A wieczorami jak razem z Tatuśkiem leżymy to najlepszą zabawą dla nas jest rozpoznawanie części ciała widocznych na brzuszku. :-)
Clue

Do góry