reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

no mój maluch jest trochę rozleniwiony, może dlatego ze mama tyle je ostatnio ;)) dziś poniedziałek więc... od jutra dieta haha :)

reklama
to może jakaś chwilowa kolka,albo nerwoból,
bo z tego co wiem,słyszałam,czytałam...to dno macicy np w końcu 28. tygodnia jest ok 2-3 palce powyżej pępka,
a przylega do żeber pod koniec 36...
no ale nie wiem, może Ci się tak rozciąga podczas kopniaków...;):D

emilka, ale ja już pisałam ze 2 tyg temu że mam właśńie już na 4 palce powyżej pępka
a teraz już nieco wyżej..
i jestem pewna że to dzidzia a nie nerwoból , bo robi to samo co poprzednia:tak:
i to nie jest tak na środku brzucha tylko bardziej z boku , jakby centralnie pod piersią gdzie żebra są nieco niżej

ale pewna jestem że to mała .. bez dwóch zdań

Kurcze, dziewczyny a ja mam macicę tak jeszcze palec pod pępkiem ale dopiero niby w 24 tyg powinna być na wysokości więc jeszcze chwilę mam. Wy już wysoko macie :) Za to zauważyłam, że na przestrzeni kilku ostatnich dni "rozeszła się" bliżej bioder już. Wcześniej miałam trochę luzu między macicą a kośćmi a teraz już te luki zaczynają się wypełniać. Pewnie dlatego teraz bardziej bolą więzadła te boczne.

A maluszek dzisiaj pobrykał rano dość ostro i teraz odsypia chyba bo cicho siedzi :D

Cześć Dziewczynki!
Mój maluszek już niezle bryka i to w dodatku czuję Go coraz to wyżej.
Dzisiaj przywalił mi "ostro" w żebra, w pęcherz to już normalka, hihi !!!
Może rośnie drugi Pudzian:-D:-D:-D

widzisz marzena.. jak sama zauważyłaś ,Tobie rozchodzi się na boki np
a ja po bokach nie mam nic:-D tylko idzie do góry... z Vi tez miałam tak że jak stałam przodem to widać było piłke do góry a na bokach dołki wklęśnięte bo nie poszło nic na boki

Moje maleństwo nie lubi mojej uczelni chyba byłam w weekend i w sob i w niedz tylko wchodziłam do szkoły to zaczynał szaleć, zajęcia się kończyły i szaleństwa też:-) Mój A. się śmieje że nasze dziecko takie małe a już magistra robi :-D dziś też cały dzień tak szaleje, nawet mój A.parę razy dzisiaj poczuł:-D

reklama
widzisz marzena.. jak sama zauważyłaś ,Tobie rozchodzi się na boki np
a ja po bokach nie mam nic:-D tylko idzie do góry... z Vi tez miałam tak że jak stałam przodem to widać było piłke do góry a na bokach dołki wklęśnięte bo nie poszło nic na boki
no tak , z dołu górka a po bokach mam jeszcze talię:D
co do ruchów małego, to faktycznie już czuć ,że jeste większy niż np 3 tyg temu- jak kopnie to aż brzuch się trzęsie:D i tsunami robi prawie ha ha

Ostatnia edycja:
Do góry