reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

No właśnie, ja miałam ciągle w brzuchu a talia osy, kilka dni temu poszło dość gwałtownie na boki i boli jak diabli.
Nasza mała ma już bardzo jasno określone pory rozrabiania, największą aktywność przejawia w środku nocy, między 2 a 5 :sorry2: I zawsze gdy zakładam jeansy ciążowe, wprost ich nie znosi.

reklama
u mnie za to boki sa takie same caly brzusio idzie do przodu i o gory, ale strasznie ale to naprawde strasznie zaczyna mi doskwierac bol nadbrzusza czasem to az mnie kluje tak mocno, ze musze rzucic wszystko i glebnac sie na kanapie.

Moj malutki juz nie ucieka jak sie brzucha dotknie, wrecz przeciwnie odpowiada wtedy, a mezus zadowolony, ze czuje i widzi te ruchy tak wyraznie. Ostatnio mowil, ze byl pewne, ze te filmiki co mu pokoazywalam jak dziecko sie rusza to sa jaja, a tu zobaczyl, ze to tak naprawde i jest przeszczesliwy

A ja chyba jakąś wyrodną matką jestem bo cały czas nic nie czuję. Przynajmniej nic z czym mogłabym być pewna że to właśnie bąbelek. Z drugiej strony wiem, że jeszcze będę miała dość tych harców więc powinnam cieszyć się spokojem.
Ale wam, które już czujecie trochę zazdroszczę :)

A ja chyba jakąś wyrodną matką jestem bo cały czas nic nie czuję. Przynajmniej nic z czym mogłabym być pewna że to właśnie bąbelek. Z drugiej strony wiem, że jeszcze będę miała dość tych harców więc powinnam cieszyć się spokojem.
Ale wam, które już czujecie trochę zazdroszczę :)

ale żeś popisała?:baffled: lada moment poczujesz i jeszcze będziesz tęskniła za chwilami jak nie czułaś;-)

salsera maluszek poprostu delikatny jest dla ciebie :) jak podrośnie i będzie miał więcej siłek to napewno sprzeda ci takiego kopniaka, że nie będziesz miała wątpliwości ;)

Mój Niunio przeważnie buszuje już cały dzień. Znaczy oczywiście z przerwami ale chodzi mi o to, że raczej czuje go cały dzień ale najmocniej kopię wieczorem ale i ja wtedy leże spokojnie może dlatego wydaje mi się, że mocniej:happy: ale ma też leniwe dni:happy:
Lubię do niego pukać bo wtedy mi fajnie odpukuje:happy:
A przeciąga się bardzo:happy:
Cudowne uczucie...

pytanko do mamusiek- jak ma się aktywność maluszka w brzuszku do tej aktywności po rozpakowaniu? Przeczytałam gdzieś ,że maluszek może mieć podobne okresy aktywności jak podczas życia w brzuszku

reklama
pytanko do mamusiek- jak ma się aktywność maluszka w brzuszku do tej aktywności po rozpakowaniu? Przeczytałam gdzieś ,że maluszek może mieć podobne okresy aktywności jak podczas życia w brzuszku

Oby nie, nasz synek ostatnio tak kopną swojego tatę, ze ten się tak przestraszył że mało z łóżka nie spadł :-D i ze zdziwieniem: "aż tak Cie młody bije?". Co do szaleństw to czuje dzidzia w sumie bardzo często, ale chyba najczęściej przed spaniem, albo jak sie mocno zdenerwuje wtedy maluszek sie wierci niespokojnie :zawstydzona/y: Na pukanie reaguje jak mu sie chce, czasem tak czasem nie ( co powoduje u mnie zaraz jakieś obawy, jak nieodpuka) no i oczywiście po dniach harców, nadchodzi ze 2 dni względnego spokoju, gdzie nie kopie a raczej sie przekręca albo głasia mame po brzuchu ;-)

Mam takie pytanie, do Was dziewczynki. Zauważyłam nowy repertuar ruchów ( chyba są to ruchy). 1 kopanie w brzuch, tak ze powstaja wybrzuszenia, albo przeleanie sie tak ze powstaje mała fala to jedne, czasami mam wrażenie że sie rusza tak głębiej w macicy, że mniej go czuje na brzuchu a bardziej tak w środku przy plecach, albo jakby mi skakał po jelicie grubym, takie wrażenie jakbym chiałą bąka puścić ale ni ma ( wiem wiem, sory ale nie wiem jak to opisać) i właśnie sie zastanawiam czy to może Dzidź, czy jelita :)

Do góry