reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

A u nas teraz na bank ułożenie poprzeczne bo twarde czuję w okolicy wątroby a rąbnięcia w okolicy trzustki :D Czasem to mam wrażenie że mi dziecię spaceruje od żołądka do kości biodrowej i z powrotem. Depta mnie niemiłosiernie. Na szczęście nie w nocy (albo mamunia ma takie spanie, że nie czuje) i nie jak chodzę :D

reklama
i ja sikam i sikam :)
ale widzę,że to normalka :)
bo wyczytałam,że też przy cukrzycy ciąż.,aby pozbyć się nadmiaru glukozy to się sika częściej, a że nie miałam jeszcze badanej po spożyciu,to oczywiście sobie dopasowałam objaw :):)

Ja jeszcze tak nie biegam często siku, ale mam czasem takie poranki,że wstaję z ogromnym bólem brzucha i muszę biegiem do wc:shocked2:
Dziś miałam taką pobudkę o 6.00 rano

samo czytanie o sikaniu wymusiło na mnie nagłą potrzebę pójścia do toalety :-p
ja też też latam co chwilę a najgorzej jest w nocy :sorry2:

Kurcze, to widze, że wszystko przede mną :zawstydzona/y: jedyne co mnie budzi w nocy to szarżujący synek :-) a sikam chyba normalnie, może trochę częściej niż przed ciążą, chyba mam jeszcze "szczęście" ;-)

Mojemu szkrabowi chyba nie spodobała się wizyta u pani doktor i to,że podsłuchiwaliśmy jego serduszka, bo tak mi się potem zaczął wiercić,że myślałam,że pępkiem mi wyjdzie:)

NO właśnie!! Dokładnie tak, szczególnie jak sie nad czymś skupie, ( jak pracuje czy oglądam jakiś film swój ) to mi sie tak kołacze po głowie coś miałaś zrobić i dopiero ból pęcherza mnie goni ;-) ale generalnie słyszałam, że należy "posikiwać" jak najczęściej bo teraz jesteśmy bardzo narażone na zapalenie dróg moczowych i takie tam.
Jaipur może ustawmy sobie przypomnienie cykliczne w telefonie np co 2- 3 h - "Zrób siku, zrób siku" :-D będzie ciążowo ;-)

reklama
Do góry