reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

reklama
poczytałam o tym dnie macicy i moje sięga do pępka. gdy leżę mam okrągłą brzucholinkę właśnie do tego miejsca. czasami maleństwo ułoży się w poprzek i kształt brzuszka jest wtedy conajmniej komiczny ;))

no mi tez sie zgadza z obrazkiem Hope, bo tam jest nawet zaznaczone polozenie pepka, a ja mam brzuszek tak troche nizej, tzn. nie jest on strzelisty do gory, wiec zgadza mi sie 5 miesiac z wysokoscia pepka zaznaczona przerywana linia ;-) wczoraj macalam brzuchol na lezaca i dokladnie moje dziecie lezalolo rowno z pepkiem po lewej stronie, bo czulam je pod palcami, a z prawej strony bylo pusto :tak: ale wczoraj tak mnie naparzal, ze brzuch latal jak szalony

a mój Dzidź cały czas szaleje!!!! wczoraj cały dzien prawie do połnocy , a dzis o 4.30 wstałam na siusiu, a on juz zaczał swoje harce......jejku!!:szok: jakie żywiołowe dziecko nam rośnie!!!!
Ruchy Małego czuje w strefie podpępkowej....a dno macicy tydzien temu na usg mialam 1 cm ponizej pepka, wiec teraz pewnie juz na linni pępka

hej :)
Czy Wasze Maluchy też są tak ruchliwe?
Mi się wydaje, że moje w ogóle nie śpi, ciągle ciągle dostaje kopy.. najdziwniejsze, że mój D. jeszcze ich nie czuje jak łapie brzucha :/
Dzisiaj szalał od 1 do 7 rano, w ogóle mi to spać nie daje, już sama nie wiem, czy to normalne.

A mój mały książę dzisiaj poraz pierwszy porządnie dawał znać o swojej obecności w brzuszku.
I co najważniejsze mój M też poczuł:-D
Wpisujemy tę datę do Pamiętnika Naszego Olusia :*

hej :)
Czy Wasze Maluchy też są tak ruchliwe?
Mi się wydaje, że moje w ogóle nie śpi, ciągle ciągle dostaje kopy.. najdziwniejsze, że mój D. jeszcze ich nie czuje jak łapie brzucha :/
Dzisiaj szalał od 1 do 7 rano, w ogóle mi to spać nie daje, już sama nie wiem, czy to normalne.

a dlaczego by to miało byc nienormalne jak dzidzia sie rusza, ćwiczy, podskakuje to tylko się cieszyć ! :) moja nie jest taka ruchliwa, nawet mam wrażenie, że przekręcila się jakos i kopie raczej "do wewnątrz". A chciałabym ja czuć ciągle :)))

Zanka- super, mój mężuś niestety rzadko ma to szczęście poczuc maleństwo bo coś sie rozleniwilo ostatnio

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry