reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

alex2712 ja także mam łożysko z przodu wysoko i rzeczywiście jak już coś poczuję to po bokach.
Choć i tak mi się wydaje że mój książę jest wyjątkowo spokojny i oby tak zostało... :-)

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi na jakiej wysokoścdi czujecie nie dzidzię czy kopniaczki tylkcały brzuszek.. bo jak ja sobie tak macam brzuch to już całość czuję na wysokość 4 palcy pod mostkiem i nie wiem czy to nie za wysoko.... do tego od kilku dni mnie pobolewa brzuch i się zaczęłam martwić

dziewczyny a powiedzcie mi na jakiej wysokoścdi czujecie nie dzidzię czy kopniaczki tylkcały brzuszek.. bo jak ja sobie tak macam brzuch to już całość czuję na wysokość 4 palcy pod mostkiem i nie wiem czy to nie za wysoko.... do tego od kilku dni mnie pobolewa brzuch i się zaczęłam martwić

ja dzidzię czuję nisko, pod pępkiem

wlasnie nei chodzi mi o dzidzię bo ja też czuje nisko , choć dziś widzieliśmy z D jak pukała nieco powyżej pępka po lewej stronie , ale chodzi mi że jak dotykam brzucha to to niby dno macicy jak się mówi czuję na wysokości 4 palców nad pępkiem , tym samym 4 palców pod mostkiem (akurat po środku bo mieści się 8)
i nie wiem czy to nie jest wysoko jak na ten etap ciąży.. bo w 1 ciązy się wogóle nad tym nie zastanawiałam:sorry2:

wlasnie nei chodzi mi o dzidzię bo ja też czuje nisko , choć dziś widzieliśmy z D jak pukała nieco powyżej pępka po lewej stronie , ale chodzi mi że jak dotykam brzucha to to niby dno macicy jak się mówi czuję na wysokości 4 palców nad pępkiem , tym samym 4 palców pod mostkiem (akurat po środku bo mieści się 8)
i nie wiem czy to nie jest wysoko jak na ten etap ciąży.. bo w 1 ciązy się wogóle nad tym nie zastanawiałam:sorry2:

powiem ci szczerze, że kurcze nie wiem...ja u siebie kompletnie nie czuję gdzie mam to cale dno macicy, zdaję się tylko na to, co mówi lekarz. także nie pomogę niestety, czasami powyżej pempka czuję takie napięcie, ale nic więcej.

ja tez wyczuc nie moge, ale czytalam ze okolo 20 tyg moze troszke pozniej dno macicy siega wysokosci pepka albo jest ciut nad nim i wtedy moze wychodzic pepek do przodu, u mnie pepek juz sie wybija powolutku no i dzisiaj ginek pokazywal gdzie moj synek trzyma nozki to bylo to jakos wlasnie ze 3 palce nad pepkiem bardziej tak z lewej strony, a jak mnie kopie to albo nisko pod pepkiem albo tuz pod nim i to raz z jendej storny raz z drugiej

reklama
u mnie widać jak się położe na płasko gdzie maluch ma swoją chatkę.Bo mi się zapada brzuch powyżej pępka,więc tylko wystaje górka od dołu do pępka(no może ze 2-3cm nad pępek).Komicznie to wyglada nieco,ale lekarz ogladał i nic nie mówił.

Do góry