reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Oczywiście ze lubi!!!! Dziecko bardzoooo przyzwyczaja się do głosu mamy ;D i bądz pewna że jak się urodzi to będzie się domagał koncertów ;D!
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
ja specjalnie spiewam mu w kolko jedna piosenke (tak nietypowo, bo Ring of Fire....to przez moja mala obsesja Johnnym Cashem, a jak ostatnio jeszcze film o nim wyszedl to juz koniec hehe) bo podobno potem dziecko ja pamieta :laugh: chce zobaczyc czy bedzie reagowal
tylko musze czekac az maz wyjdzie hihi
maluch nie ma dosyc, a tatus..........twierdzi, ze piosenka, ktora ma 2 zwrotki oraz refren powtarzajacy sie jakies 10 razy MOZE dzialac na nerwy hehehehehehehe
tylko musze czekac az maz wyjdzie hihi
maluch nie ma dosyc, a tatus..........twierdzi, ze piosenka, ktora ma 2 zwrotki oraz refren powtarzajacy sie jakies 10 razy MOZE dzialac na nerwy hehehehehehehe
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Przeprowadzili takie badania w USA. Matki w ciąży czytały dzieciom (w brzuszkach) wybraną bajkę codziennie tę samą. Po narodzinach dzieci te uspakajały się i rozluźniały dopiero przy tej bajce! Trzeba zawierzyć badaniom hehehe
marzena9
Fanka BB :)
a ja tez slyszalam i czytalam o tym ze maluchy spedzaja teraz czas na uczeniu sie otoczenia tzn odglosow domu i jak sie urodza to pamietaja mame( najlepiej oczywiscie), tate, rodzenstwo, telewizor, muzyke jakiej lubimy sluchac jezeli to jakis konkretny rodzaj np klasyka i nawet ucza sie psa tzn jak sie urodza a pies bedzie przy nich szczekal to nie zwroca uwagi szczegolnej a napewno sie nie wystrasza tak jak maluchy ktore szczekania nie maja na codzien. sprytne te nasze fasolki nie?
ja nawet nosze sie z zamiarem kupienia jakiejs zabawki z pozytywka i bede dziecku puszczac przy brzuszku w porze kiedy idzie spac bo podobno mozna tak go nauczyc ze bedzie zasypiac przy tej pozytywce bo mu sie bedzie przyjemnie kojarzyc
a tak na wesolo to mialam z mezem takie 2 tygodnie ze w samochodzie sluchalismy glownie Rammsteina-czyli muzyki rockowej, dosc glosnej ogolnie- i akurat wtedy wyczytalam o tym ze dzidzie mozna nauczyc zasypiania przy tym czego sie w ciazy czesto sluchalo wiec zartom nie bylo konca jak sie maz dowiedzial o tym bo juz snulismy wizje naszego szkraba w sytuacji kiedy przychodza jacys znajomi i ja mowie:" wiecie poloze dziecko spac" i puszczam tego Rammsteina jako kolysanke !!!
ja nawet nosze sie z zamiarem kupienia jakiejs zabawki z pozytywka i bede dziecku puszczac przy brzuszku w porze kiedy idzie spac bo podobno mozna tak go nauczyc ze bedzie zasypiac przy tej pozytywce bo mu sie bedzie przyjemnie kojarzyc
a tak na wesolo to mialam z mezem takie 2 tygodnie ze w samochodzie sluchalismy glownie Rammsteina-czyli muzyki rockowej, dosc glosnej ogolnie- i akurat wtedy wyczytalam o tym ze dzidzie mozna nauczyc zasypiania przy tym czego sie w ciazy czesto sluchalo wiec zartom nie bylo konca jak sie maz dowiedzial o tym bo juz snulismy wizje naszego szkraba w sytuacji kiedy przychodza jacys znajomi i ja mowie:" wiecie poloze dziecko spac" i puszczam tego Rammsteina jako kolysanke !!!
Ja tez czytlam o tyhc badaniach z czytaniem dziecku bajki jak jest w brzuchu mamy, ze pozniej ja rozpoznaje i sie przy niej uspokaja.
Musze wybrac jakas jedna bajke i czytac codziennie przed zasnieciem))
Marzenko ale sie usmialam z Twojej historii...) )
Ja sluchalm skladanki -Najpiekniejsze utwory muzyki klasycznej dla przyszlych mam -ciekawe czy Mateuszek bedzie sie przy tej muzyce uspokajal.????
Musze wybrac jakas jedna bajke i czytac codziennie przed zasnieciem))
Marzenko ale sie usmialam z Twojej historii...) )
Ja sluchalm skladanki -Najpiekniejsze utwory muzyki klasycznej dla przyszlych mam -ciekawe czy Mateuszek bedzie sie przy tej muzyce uspokajal.????
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Olu - nic się nie martw. Mnie też czasami brzuszek twardnieje na krótki czas i pytałam o to położną w szkole rodzenia. Powiedział, że jest to jak najbardziej normalne i nazywa się to "stawianiem macicy" W ten sposób przygotowuje sie ona do porodu. Mówiła, że jesli nie towarzyszy temu ból, sączenie płynu owodniowego i rozwieranie szyjki macicy, to jest to jak najbardziej prawidłowe i zupełnie nie ma sie czym martwić. Tak więc nie martw się, tylko ciesz synkiem
reklama
Podziel się: