reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ruchy dzidziusia

reklama
Pinus- no widzisz- trafiłaś mi w sedno sprawy. Nie umiałam określić tych ruchów...ja tez takie mam a jeszcze jak we dwie naraz tak robią to trzęsie nie tylko brzuchem ale cała mną:) ha ha :-D

ufffffffff kamień z serca mi spadł bo juz myslałam ze mój mały ma jakąś padaczke czy cos bo córcia tak mi nie robiła:no:

ale jak wy tez to macie to juz jestem spokojna:-D:tak:

pinka idealnie opisałaś te ruchy,które czuje polowa jak nie większość z nas.Ja mam czasem wrażenie,ze mój mały chce się wprost przewiercić na druga stronę:-)

Pinus a moze faktycznie wali do drzwi bo chce juz wyjsc;) ja czasem czuje tak jakby ciagneła mnie za skore od wewnatrz to dopiero boli;)albo teraz jak ma głowe w dole a nogi w prawym boku to czasem tak jakby sie prostuje i te nogi chca wyjsc gdzies w okolichach plecow;)wtedy nawet siedziec sie nie da;)

ja myślę Pinka że on po prostu chce już wyjść... może dzięki temu nie będzie się opierał podczas porodu:-D

Przyznam szczerze że nie lubię tego wątku... bo zawsze piszecie o jakiś kosmicznych ruchach...o ogromnej ich ilości i ich sile...Ja tak na prawdę od może tygodnia czuję dość mocne ruchy i dość częste...choć jak pisałam nie są dla mnie w ogóle przeszkadzające... po prostu jakiś obcy się kręci w brzuszku i tyle... ale taki delikatny:-) czasem tylko tak się wyprostuje że czuję MEGA rozciągnięcie brzusia...ale jeszcze nawet nie jestem do tego przyzwyczajona że zawsze podskoczę z wrażenia :-)

Futrzak poczekaj ,jeszcze troche i Ty tez zaczniesz narzekac ze ruchy juz nie sa tylko miłe ale i meczace;) ja tak mam gdzies od tygodnia ze czesc ruchow jest nawet bolesna,do tej pory były przyjemnoscia,mysle ze tez w tym czasie mała sie obrociła bo teraz czuje ja inaczej:)

reklama
Futrzakowa, ja takie bardziej spektakularne ruchy zaczęłam odczuwać dopiero po świętach. Więc spokojnie, nic cię nie ominie ;-) Jeszcze będziesz tu narzekać razem z nami, haha

Do góry