reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidziusia

reklama
Pinus- no widzisz- trafiłaś mi w sedno sprawy. Nie umiałam określić tych ruchów...ja tez takie mam a jeszcze jak we dwie naraz tak robią to trzęsie nie tylko brzuchem ale cała mną:) ha ha :-D

ufffffffff kamień z serca mi spadł bo juz myslałam ze mój mały ma jakąś padaczke czy cos bo córcia tak mi nie robiła:no:

ale jak wy tez to macie to juz jestem spokojna:-D:tak:

pinka idealnie opisałaś te ruchy,które czuje polowa jak nie większość z nas.Ja mam czasem wrażenie,ze mój mały chce się wprost przewiercić na druga stronę:-)

Pinus a moze faktycznie wali do drzwi bo chce juz wyjsc;) ja czasem czuje tak jakby ciagneła mnie za skore od wewnatrz to dopiero boli;)albo teraz jak ma głowe w dole a nogi w prawym boku to czasem tak jakby sie prostuje i te nogi chca wyjsc gdzies w okolichach plecow;)wtedy nawet siedziec sie nie da;)

ja myślę Pinka że on po prostu chce już wyjść... może dzięki temu nie będzie się opierał podczas porodu:-D

Przyznam szczerze że nie lubię tego wątku... bo zawsze piszecie o jakiś kosmicznych ruchach...o ogromnej ich ilości i ich sile...Ja tak na prawdę od może tygodnia czuję dość mocne ruchy i dość częste...choć jak pisałam nie są dla mnie w ogóle przeszkadzające... po prostu jakiś obcy się kręci w brzuszku i tyle... ale taki delikatny:-) czasem tylko tak się wyprostuje że czuję MEGA rozciągnięcie brzusia...ale jeszcze nawet nie jestem do tego przyzwyczajona że zawsze podskoczę z wrażenia :-)

Futrzak poczekaj ,jeszcze troche i Ty tez zaczniesz narzekac ze ruchy juz nie sa tylko miłe ale i meczace;) ja tak mam gdzies od tygodnia ze czesc ruchow jest nawet bolesna,do tej pory były przyjemnoscia,mysle ze tez w tym czasie mała sie obrociła bo teraz czuje ja inaczej:)

reklama
Futrzakowa, ja takie bardziej spektakularne ruchy zaczęłam odczuwać dopiero po świętach. Więc spokojnie, nic cię nie ominie ;-) Jeszcze będziesz tu narzekać razem z nami, haha

Do góry