reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ruchy dzidziusia

moze byc bardziej pupa , z pierwszym tez tak mialam i teraz tak samo sie wypina, przesuwa sie z jednej strony na druga.
W pierwszej ciazy polozna mi mowila juz od 28 tyg , macala i mowial ze tu jest glowka a tu jest dupka itp. teraz moze powie na nastepnym spotkaniu. Zawsze mozesz sie jej zapytac o ulozenie bo chcesz wiedziec , sa w stanie wymacac czy jest glowka do dolu.

reklama
o to zapytam dzieki! kurcze ciekawe ze oni sie go tak nie boja dotykac -przeciez dzieciaczki maja takie kruche kostki:szok:zeby mu nic nie zmiazdzyc:-p

ha ha .. prawda.
One dosc mocno przyciskaja a przy kosci lonowej mocniej z rozstawionymi palcami tak by obiac glowke, przez to tez czuja jak daleko weszla do kanalu rodnego. W gruncie rzeczy dziecko jest dosc elastyczne dopiero po roku czasu gozej jezeli chodzi o urazy np zlamania bo kosci staka sie mocniejsze i twardnieja.

Jak bedziesz pytac i jak powie ze za wczesnie to nalegaj i powiec ze tylko orietacyjnie chcesz wiedziec ( bo one tu dziwne sa)

7go stycznia ide na check up do poloznej a potem 17go sty w 32 tyg na sprawdzenie lozyska bo mam przednie czy sie podnioslo...nastepny stres...staram sie o tym nie myslec..

wow to masz wiecej wizyt niz ja. Ja mialam wizyte w 28 tyg a teraz dopiero mam z polozna w 34 tyg....... wiec widze ja dopiero 27 stycznia. \ja tez mam lozysko przodujace. 13 stycznia mam scan. W wiekszosci przypadkach sie podnosi wyzej bo macica rosnie, sa tylko czasami wskazania do tego ze zostanie ono nisko.

ja na planie spotkan mam zaznaczone ze w 31 tyg to tylko jest na pierwaszego bobasa - takie jakies dodatkowe... a o to lozysko to juz sama nie wiem same z nim tylko klopoty jeszce teraz dosc powaznie sie przeziebilam nos kropilam prawie przez 2 tyg vickiem z oxymetazolinem i teraz mam penicyline antybiotyk to juz wogole ale przynajmniej juz tyle nie kropie... chociaz w ksiazce z nhs jest napisane ze krople w rozsadnych ilosciach nie zaszkodza jesli im wierzyc...

ja od paru dni odczuwaj mniej wiecej takie coś

mały sie tak trzesie w brzuchy jak by conajmniej miał jakąś nerwicę i jedno z tych trzesień przypomina szybkie drapanie sie psa:cool2::eek: a drugie walenie do drzwi których ie mozna otworzyc.............:sorry::eek: macie cos takiego??? bo juz powoli zaczynam sie zastanawiać o co chodzi....

reklama
Pinka, mi sie to kojazy w kotem strzepujacym snieg z lap ;-)
Moj tez takie cuda wyczynia, ale wydaje mi sie, ze moze tak sie przeciaga (widzialam, jak dzieciaczki nie wyciagaja sie wzdloz, a tak sie kula i tak trzesa)

Do góry