reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

Ja od środy czuję zazwyczaj po 16.00 (?!) jak dzidzia albo się kręci wokół swojej osi, albo fika jakieś fikołki w brzuchu i odbija sie od ścianek macicy. A wczoraj to miałam rewolucję w brzuchu : fikołki około 12, 16 i późnym wieczorem...cudownie!!!!

reklama
Hej babeczki :))

Ja w dniu wesela przyjaciolki i dzien po nie czulam zupelnie nic. Za to brzuszek byl taki twardawy i napiety. Wiecie, oszczedzalam sie bardzo na tej imprezie, ale bardzo sie niepokoilam, ze nasza dziewuszka tak nagle znieruchomiala. Polecalam wiec od razu dzis do lekarza, ktory zrobil mi usg. I z malutka wszystko w porzadeczku, rusza sie, ylko objedzona na weselisku mamusia nie czuje :) zerduszko pieknie bije (zrobil EKG)a dzidzia jak na zawolanie pomachala do nas lapka i dostalismy od doktora zdjecie takiej "piatki" :D kamien spadl mi z serca i teraz spokjnie moge sie dalej przgotowywac do kolejnej weselnej imprezki :):)

Abeja ... super, że wszystko w porządku ... coś mi się wydaje, że robią się z nas takie mamy kwoki :)

A moje maleństwo od kilku dni chce mi chyba wypchnąć pępucha na zewnątrz ;) , a tak poważnie to aż boli a czasem nawet szczypie (kłuje) ... Miała któraś coś takiego ??? kurcze, boję się, że kiedyś mi pępuch pęknie ;)

Karlam te pierwsze pacnięcia jakie poczułam 4 sierpnia, to była końcówka 17 tygodnia, natomiast w 19 tygodniu to czułam już zdecydowane kopniaczki.

Abeja nie wiem czy twojej dzidzi przypadkiem nie udzielił się delikatny stresik wiązany z tym ślubem koleżanki. Ale przed tobą jest teraz ważniejsza impreza ... twój własny ślub. Ciekawe jak się wtedy dzidzia zachowa. A może w trakcie składania przysięgi małżeńskiej podkreśli swoją obecność i przypieczętuje przysięgę swoim kopniaczkiem ;)

MariaOla ja ostatnio zauważyłam, że mój pępek po mału zaczyna się robić coraz płytszy. Ciekawa jestem czy wyjdzie później na wierzch czy nie (a propo naszych wcześniejszych rozmów nt. wyglądu pępka i płci dzidzi).

:) no u mnie sie zaczyna 20 tydzien :) i hmmm kopniec wielkich nie ma:) a poza tym ciagle sie zastanawiam czemu moj brzusio jest jeszcze w miare taki maly jak na ten etap, na osttaniej wizycie lekarz mi powiedzial ze mam macice jak na 22 tydzien wiec moze dlatego brzuszek mi tak nie wyszedl bo domek jest dosc szeroki hehehhe :)

Abeja ja tez czuje takie klucia, i lekarz powiedzial ze to nic powaznego, klucia takie szczegolnie po bokach brzucha to bol spoeodowany rozciaganiem sie miednicy i macicy i to jest normalne w ciazy :) niepokojacy moze byc bol w podbrzuszu :(

ja mam tez bardzo maly brzuszek, jak chodze w szerokim swetrze to nie widac, ze jestem w ciazy, ale maluch wazy prawidlowo, nawet troche wiecej i kopie, wiec przestalam sie przejmowac tym brzuchem :)

A mi tam też by nie zależało na wielkim brzuchu, bo to ciężko to i owo robić (karlam i monika możecie kojarzyć :p)

U mnie od wczoraj raczej deszczowo i moje cacuszko grzecznie śpi.
A jak wasze bębelki w deszczowe dni się ruszają ?

reklama
u mnie dzidzia zaczela sie ruszac w 17 tygodniu a potem byla cisza do konca 18stego i teraz czuje ja juz w dzien i w nocy a szczegolnie tak jak u moniki jak odpoczywam albo probuje zasnac, jest to super uczucie!

MariaOla moj pepus tez zaczyna sie dziwnie plaszczyc,ale dzidzia mnie w niego narazie nie kopie

Do góry