reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

no ja wczoraj wieczorem przeżyłam szok :o :o :o. położyłam sie a dzeicko jak mi wypchnęło chyab tyłek po lewej stronie, to ta lewa stron abyła wyzej nie prawa z dobre 4 cm!! i twarda jak nie wiem. i siedziło tak sobie dłuższą chwile a my patrzyliśmy na tą gule w osłupieniu. w końcu lekko puknęlam palcem to tylko było szmyk i juz nie było guli ;D

reklama
mnie tez sie cos takiego zdarzylo, uczucie dziwne, nie powiem zeby bylo bardzo przyjemne, bo tp naciagniecie skory to niezbyt fajne jest, no ale szok byl :))

aha mam pytanko: lekarz kazal mi zapisac dzien wktorym poczuje ruchy dziecka, hmmm narazie mu powiedzialam ze juz cos tam czuje ale 100 % pewnosci nie mam, wiec powiedzial ze jak bede pewna to mam zapisac, i teraz mam dylemat. Bo jesli juz te ruchy czuje to nie pamietam tego pierwszego dnia, no i na co mam czekac zenby byc pewna? ??????

jak to jest u Was?

Ja się tam w tym bulgotaniu nie mogłam rozeznać, więc jako pierwszy dzień wskazałbym dzień, kiedy poczułam pierwszego kopniaczka tj. 21.08 (dzień wyrwania kranu ;D). Od tamtej też pory czuję je codziennie, ale o przeróżnych porach.

Elżbietko ... słyszałam o liczeniu ruchów dziecka w okresie aktywności, ale nie znam szczegółów tj. od kiedy liczyć, ile tego ma być itp.

Karlam ja poczułam pierwsze bulgotki na przełomie lipca i sierpnia, ale jak miałam już pewność że to się dzidzia rusza to zapisałam sobie datę 4 sierpnia. Moja dzidziula od samego początku odzywa się krótko po tym jak siadam do komputera i piszę na BB. Chyba chce wowczas powiedzieć, że też jest tu z nami ;D

ja w sumie pierwsze delikatne pacania poczulam w 17tym tygodniu a takie mocniejsze w 20tym czyli ksiazkowo moznaby powiedziec :)

reklama
karlam
powiedzialbym ze te z 20tego ( zreszta te moje pierwsze to byly bardzo slabiutkie slabiutkie i przez 19ty tydzien nic nie czulam wogule)

Do góry