reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

reklama
nasz maluszek jest coraz bardziej ruchliwy i ma swoje pory szaleństw. np wieczorem nie da sie go zmusić do kopniaczków. jak już sie bardzi zdenewuje ze matka go zaczepia, to wypnie w kącie tylek tak, ze nie mogę sie ruszyc!! a z rana to super wariuje, już tatuś wyraźnie czuje ze sie rusza potomek :) dzisiaj dostał w dłoń chyba z 10 kopniaczków :).
aha! i nie podoba sie maleństwu jak mama leży na boku i opiera brzuch na łóżku, zaczyna w miejscu gdzie brzuch styka sie z łóżkiem tupac :)

a moje dziecie dzis wyjatkowo leniwe, tak puka lekko jakby mu sie nie chcialo, a ruchow to tatus niestety jeszcze nie poczuje przez jakis czas bo dodatkowa warstwa tluszczyku nie pozwala :p

Moje maleństwo szaleje! Wczoraj w nocy nie dało mi pospać. Dopiero jak pogłaskałam brzuszek, to się uspokoiło. Niesamowite.

A mój Mariusz to nic nie czuje przez brzuch. A ja dotykiem tylko raz wyczułam ( bo czuję tylko w środku ).
A z tymi pępkami to nie prawda, że jak jest wypukły to chłopiec a wklęsły dziewczynka. Ja mam dzuirkę niezłą w brzuchu a wiem , że to chłopczyk.

Super. Po mnie nie widać jak skaczę, choć to chyba kwestia czasu, bo już nieźle czuję kopniaczki.
Mąż poczuł parę razy jak się rusza, ale czasem kopnie jakoś inaczej, gdzieś tak wewnątrz i nic wtedy nie czuć przez brzuch.

Xmamuska mam nadzieję, że przepowiednie twojej znajomej się nie potwierdzą. Moje maleństwo szaleje w najlepsze wtedy, kiedy kładziemy się spać oraz ok 4 nad ranem. W ciągu dnia też nieźle sobie poczyna. Czasem jak kopnie to aż mnie zaboli. Coś czuję, że to dziecko będzie miało niezły charakterek ;)

reklama
Do góry