reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

A my dzisiaj cwiczymy rozciaganie. :eek: Ale ten brzuch jakos nie chce sie bardziej naciagnac. Maly probuje i probuje, ale skora wyraznie go ogranicza. Czuje sie tak jakbym miala siniaki pod prawymi zebrami. :confused:

reklama
Mnje dzidzia kopie bez wzgledu na pore, chociaz.... poznym wieczorem jest najbardziej aktywna:tak:, nie wiem co on/a ze mna robi ale strasznie mnie boli wkolo pepka doslownie nie moge sie dotknac, a jak juz dotkne to straszny bol :szok:

Emilka, u mnei okolice pępka tez sa wrażliwe. moze nei jest to jakis starszny ból, raczej pieczenie.

dziś Filip spokojniejszy troche. ostatnie 3 dni rozrabiał jak szalony, już nie wiedziałam co mam zrobić ze soba i nim:baffled:

Wituś wierci się dziś niesamowicie, ale takie ma prawo :-D Ginek powiedział mi w piątek, że mam zwracać uwagę na to czy się dziecko rusza tak samo jak w dniu poprzednim czy mniej. On uważa, że każda mama wie w jakich porach jej dziecko się kręci (bo każdy maluch ma swoje pory na to) i powinniśmy zwracać na to uwagę :-) Nie muszę liczyć czy było to 10 czy 8 ruchów na godzinę czy na 12 godzin. Jakbym zauważyła, że maluszek niewiele się wierci to mam się do niego zgłosić :tak: Pytanie tylko gdzie, skoro kasa chorych nie dała środkow na działanie gabinetu w grudniu :szok: :baffled: :confused: Chyba do prywatnego gabinetu albo na oddział :baffled:

Monika to gdzie Ty pojdziesz w grudniu do lekarza?? Co za... :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Ja poszlam raz z kasy w poprzedniej ciazy, to mi lekarz zaproponowal ze mi zrobi prywatnie USG w szpitalu, na szpitalnym sprzecie, bo jak nie to musialabym czekac okolo miesiaca. :wściekła/y: No i nie poszlam. Cale zycie jakies zakichane skladki sciagaja a jak potrzebujesz to plac. :wściekła/y:

Aph dokładnie. Mój lekarz przyjmuje w przychodni do 6 grudnia - tylko ciężarówki. A to i tak ponad normę, bo Kasa zapłaci za wizyty tylko do końca listopada. Później lekarz i jego położna mają urlop (w przychodni), bo na oddziale normalnie mają dyżury. Całe szczęście, że ginek ma jeszcze prywatny gabinet i tam będę musiała pójść na wizytę w grudniu, bo nie wyobrażam sobie czekać na kontrolę w styczniu. Przecież w tych końcowych tygodniach ciąży kontrola powinna być co dwa tygodnie, a Kasa chorych chce bym przez miesiąc nie miała wizyt wcale :wściekła/y: Nic tylko rozp.... te kasy chorych. A trąbią wszędzie o tym by ciężarne (i nie tylko) regularnie chodziły do lekarzy. Ciekawe jak to zrobić? :wściekła/y:

Jeszcze pol biedy jak kogos stac na ta prywatna wizyte. Ale ile osob jest takich, co ni emoga dac tych 50 zl, czy wiecej za jedna wizyte. :no: Koszmar. :baffled:

reklama
Do góry