reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

hihi śmiesznie musi brzmieć "język" Sarki:-)
Alka ostatnio mówi: "polje" (idzie na pole czyli dwór), no i zajarzyła "pać" czyli patrz:-p

reklama
dzisiaj stwierdzam to napewno moj syn sie przewraca idealnie na boczki, a potem na plecki, slicznie sklada i bawi sie raczkami , trafia prawie zawsze palcami do buzi , raz czy dwa zdazy sie jeszcz gdzies obok:-) i zacza sie slinic ......smieje sie do wszystkiego obojetnie czy to geranium na balkonie czy jego siostra, smieje sie nawet do obcej baby w kolejce do kasy ...taki moj maly smieszek

zeby nie bylo ze wychwalam tylko jedno dziecko...mam cudowna inteligentna coreczke :tak::-) ktora jest juz prawie taka dorosla:blink:

Siluniu, w koncu po genialnych rodzicach moga byc tylko i wylacznie genialne dzieci! ;-):-):tak: Gratulacje dla Stefanka!

Bedytka, niezle Alutka smignela ze slownictwem :tak: Duzo juz mowi, nie? z tego co piszesz...:tak::-) Super!

Silunia Stefanek to prawdziwy zuch chłopak:tak:
Alutka by mi sie tu przydała :tak:podszkolić moje dziecię:-):tak:

Matyla w sumie już mówi coraz więcej ale najwięcej to używa skrótów ; pić-"PI'', miś-MI. Wszystkie kobitki nazywa ANIA prócz mojej siostry Oli.-"OJA". Na mojego brata -WIJA.. I przechodzi jakiś bunt:-) bo nie chce mówić dziadzia gdzie jeszcze niedawno wychodziło jej to super.

Od dwóch dni sika do nocnika ale tylko w domu bo na dworze nie chce wołać. W domu chodzi bez majtek i jak chce siku nie woła nas tylko sama biegnie do nocnika i załatwia sprawę ;)...............to tyle:-)

Rozwijaja sie te nasze dzieciaczki cudnie:tak::-) No ale w koncu majac takich idealnych rodzicow (z wyjatkami :-p;-):-p) inaczej byc nie moze :-D;-):-)

Sara tak mi sie rozgadala, ze wczoraj jak ogladalysmy wieczorem z mama film to bite 1.5 godziny nawijala "oko oko oko", "mam oko mam oko"', "nie ma, jest" (to nakrywajac sie koldra :-p), "kółko, koła" i tak dalej i tak dalej :-p:-D az w koncu moja mama jej mowi: "Sara, uspokoj sie na chwile, prosze", a Sara zaczela bic moja mame: "be be be" i pokazuje jej palcem na drzwi (bo ogladalysmy w mojej sypialni) i mowi "tam! tam! tam!" :szok::-D W szoku bylysmy, normalnie chciala wywalic moja mame za drzwi za to, ze jej uwage zwrocila :-D:-p:-D

A co do sikania to w domu lata bez pieluchy i tez sama siada na nocnik jak sie jej zachce, a jak ja sie gdzies napatocze to kaze sie na kibelek posadzic :-D

No i non stop jest: "siam siam" (czyli ze sama) - szczegolnie przy wchodzeniu i schodzeniu ze schodow - zasuwa, ze hej :-pale zawsze jest na wszelki wypadek asekurowana :tak:

reklama
dzustta ;-)
sandra a jeszcze przed chwila było: kiedy ona zacznie mówić... u mnie już jest to samo, buzia się nie zamyka, mówi wszystko tyle, że sepleni:-p

Do góry