reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Słodka Alutka i jaka rozgadana :-)Alka na pytanie jaka jesteś odpowiada: duźa, mała, ślićna, ciśta... obuź, chyba nie muszę tłumaczyć
stały tekst poranny to: "goła tata ublać buśkę":-)
Sara jest teraz na etapie imion: Asia, Ola, Monia, Paula itd. i nawet do mojej mamy zaczela mowic Jola :-) Ale jak jej mowie powiedz Sandra to mowi "mama"
Domiska
Sierpniowa Mama'06
hihi no prosze jak Sarunia slicznie imiona mowi! gratulacyjki
sandra1982
Doszly nam kolejne imiona : Kaśka, Baśka, Ala, Aga, Tom (Tomek)
Nie wiem czemu moje dziecko upodobalo sobie nauke imion ;-):-)
Nie wiem czemu moje dziecko upodobalo sobie nauke imion ;-):-)
Domiska
Sierpniowa Mama'06
brawo za kolejne imionka Saruniu
zobaczysz Sandra mala rozgada sie calymi zdaniami z dnia na dzien!
u nas mala nadaje jak stara- cieszy mnie tez to ze mowi wiecej i wiecej po polsku - staram sie jak moge
zobaczysz Sandra mala rozgada sie calymi zdaniami z dnia na dzien!
u nas mala nadaje jak stara- cieszy mnie tez to ze mowi wiecej i wiecej po polsku - staram sie jak moge
dominique.p
Fanka BB :)
Pszczoly nowe osiagniecia fizyzne, m.in.:
- skacze odrywajac nogi od podloza,
- wspina sie dziarsko
- wchodzi i czasami tez schodzi ze schodow bez trzymania
- rozbiera sie i ubiera (choc nadal jeszcze cos zalozy na lewa strone lub tylem na przod)
- potrafi narysowac buzie (w kolku oczy, nos i usta), rybe, kolko, trojkat, napisac cyfre 1 i literke M
- potrafi po umyciu zebow nabrac w usta wode, wyplukac zeby i wypluc (choc czesc tej wody polyka)
- coraz lepiej jej wychodzi pedalowanie na rowerku
- uklada puzzle (od 2 do 4 czesci)
- skacze odrywajac nogi od podloza,
- wspina sie dziarsko
- wchodzi i czasami tez schodzi ze schodow bez trzymania
- rozbiera sie i ubiera (choc nadal jeszcze cos zalozy na lewa strone lub tylem na przod)
- potrafi narysowac buzie (w kolku oczy, nos i usta), rybe, kolko, trojkat, napisac cyfre 1 i literke M
- potrafi po umyciu zebow nabrac w usta wode, wyplukac zeby i wypluc (choc czesc tej wody polyka)
- coraz lepiej jej wychodzi pedalowanie na rowerku
- uklada puzzle (od 2 do 4 czesci)
sandra1982
Brawo dla Pszczolki i Alutki - sprawne dziewczynki :-)
Domiska, super, ze Szantusia coraz wiecej po polsku mowi Rok i bedzie smigac i po polsku i po angielsku bez wiekszego wysilku :-)
Jezeli chodzi o inne umiejetnosci Sary poza mowa (o ile pojedyncze slowa mozna nazwac mowa ) to:
Domiska, super, ze Szantusia coraz wiecej po polsku mowi Rok i bedzie smigac i po polsku i po angielsku bez wiekszego wysilku :-)
Jezeli chodzi o inne umiejetnosci Sary poza mowa (o ile pojedyncze slowa mozna nazwac mowa ) to:
- skacze odrywajac obie nogi od podloza
- wchodzi i schodzi sama ze schodow
- sama wchodzi do wozka i zapina sobie szelki
- umie zalozyc sobie buty (zawsze prawidlowo, bez mylenia sie prawy czy lewy) nie wymagajace sznurowania
- zaklada spodnie na gumce
- odkreca i zakreca zakretki
- rysuje kolka i serca (powiedzmy )
- rozpoznaje literki B i A (ale tylko drukowane)
- wie ze cos jest duze, a cos male
- potrafi wiekszosc znajomych i czlonkow rodziny nazwac po imieniu
- wie jak maja na imie mamy jej malych koelzanek i kolegow i odwrotnie
- o spinaczce na wszelkie "wzniesienia" nie bede pisac, bo moje dziecko to wyczynowiec, ze hej czasami az mi serce do gardla podchodzi jak to widze
chyba mi rośnie drugi geniusz pamięć ma niesamowitą jak Wojtek;-)
zapomniałam o puzzlach, takie dziecięce już jej nie interesują, teraz układa już takie 60 elementów, oczywiście wspólnie:-) i najlepiej z Kubusiem Puchatkiem;-)
zapomniałam o puzzlach, takie dziecięce już jej nie interesują, teraz układa już takie 60 elementów, oczywiście wspólnie:-) i najlepiej z Kubusiem Puchatkiem;-)
reklama
sandra1982
Bedytko, masz ZLOTE DZIECI! Gratulacje sie Wam naleza :-)
Podziel się: