reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Piotrus ostatnio zamienil "baba" na "bacia" i "dziadzia" na "dziadek". A hitem dzisiejszego ranka jest "Pinonek" (Pinokio). :-D

reklama
oj Piotruś to chyba nasz najbardziej rozgadany chłopak:-)
ja przeliczyłam i wyszło mi, że Wojtek zaczął mówić pełnymi zdaniami w 21 miesiącu, wcześniej tylko nana, tata i doda (wszelki płyny: i jezioro, i picie:-p), Alka teraz mówi więcej słów od niego, ale z niecierpliwością czekam na pełne zdania:tak:

Ewus, Sary mowa jest identyczna jak Julci ;-):-) Jedyne slowa ktore ze soba laczy to "mama papa" :-D;-):-D No i tez jest bezbledna w nasladowaniu odglosow zwierzakow :-p

Ollesiu, brawo dla Piotrusia! Maly zdolniacha! :-)

Bedytko, pocieszylas mnie ;-) To Sara ma jeszcze 2 miesiace na opanowanie slownictwa ;-):-p

Bedyta- dzięki że policzyłas..mamy jeszcze troche czasu jak u Sandry:-p

choc ja jakos nie wierze że młoda z dnia na dzien sie rozgada, na poczatku mnie to martwiło a teraz jeszcze zaczyna wkurzać:zawstydzona/y:
najgorsze jest to że Ami idzie na łatwizne...po co mówić nadal mama jak samo maaaaa...wystarczy:baffled: oczywiście w zaleznosci od sytuacji różnie akcentowane:dry:

mada moze taki okres buntu Ami przechodzi? (aj jak ja lubie to imie Ami.. ajjj :DD )
no w koncu kiedys sie bedzie musiala rozgadac :D choc podejrzewam ze mamuska moze czasami sie zloscic..

moje dziecko w sumie rozgadane ale do mnie mama nie mowi.. nie wiem dlaczego.. hmmm ???
a wystarczy ze uslyszy dzwiek otwierania bramy garazowej i juz krzyczy i biegnie do drzwi "tata tata! " albo daddy daddy! a do mnie.. nic ... choc wie doskonale ze ja to mama ..
Sam jej powie idz zaniesc mommy to czy tamto i idzie.. ale nazwac mnie tak nie nazwie juz.. tez nie wiem co sie jej tak pozmienialo:(

mada nie stresuj się, to na prawdę tak działa, Wojtek mówił 3 słówka a potem nagle walił zdaniami, śmieszne to było niesamowicie, kumpelki córa nic nie mówiła, kiedyś przychodzi z pracy i mówi "spokój bo mnie głowa boli" a córcia na to "zrób se kapuczino":-p

reklama
Do góry