reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

dominique:-):-):-) wszystko na dobrej drodze do pozbycia się pampersów, Misia, od mojej szwagierki, miała 1,5 roku jak pewnego pięknego dnia ściągnęła pampersa i więcej nie założyła, nocnik zawsze był pod ręką, i ta mała nawet w nocy na śpiocha wyłaziła z łóżka i sikała do nocnika:-p co rano ze zdziwieniem stwierdzała szwagierka;-)

reklama
Brawo dla Pszczoly! :szok:

Nas czeka dluga przeprawa. Piotrus nie uznaje nocnika, za to zwierzeta na pampersach tak mu sie podobaja, ze je caluje. :baffled: Nawet jak niesie zuzyta pieluche do smietnika...

Brawo dla Pszczoly! :szok:

Nas czeka dluga przeprawa. Piotrus nie uznaje nocnika, za to zwierzeta na pampersach tak mu sie podobaja, ze je caluje. :baffled: Nawet jak niesie zuzyta pieluche do smietnika...

Są takie pieluszki treningowe, o mniejszej chłonności (dziecko szybciej czuje dyskomfort mokrej pieluchy) i z obrazkami, które znikają z pieluszki pod wpływem moczu - co też ma dodatkowo zachęcać dziecko do tego, by nie siusiało do pieluszki. Może to byłby sposób na Piotrusia?

Dominique- u nas się włącza agresor na widok pieluchy tylko ze w odróżnieniu od Pszczoły, Ami nic nie sygnalizuje:no: pogódź się w koncu z faktem ze masz genialne dziecie:tak::tak::tak:i pogratuluj Majce od cioci nowej umiejętności- wielkie brawa dla Ciebie Pszczółko:-)

Bedyta, oj jak ja bym sobie zyczyla takiej Misi, co to w wieku 1.5 roku sama sika do nocnika ;-):-)

Leika, w naszym przypadku nawet pieluchy treningowe nie pomoga, bo przesikana pielucha absolutnie Sarze nie przeszkadza :-p

Dominique, jak Mada napisala - masz GENIALNE dziecko! :tak::-)

No to ja tez sie troche pochwale, ze jestesmy w trakcie oduczania od smoczka i w ciagu dnia Sara smoczka nie dostaje. A ze w domu pelno sie ich wala to czasami lapie ja na tym, ze ma w buzi smoka. No i mowie jej wtedy, ze smoka mozna brac tylko wtedy jak idzie sie spac i Sara o tym wie, wiec robi spiaca minke, podklada raczki pod glowke, udaje, ze spi (na stojaco) i mulda dalej smoka :-D:-D:-D po czym wypluwa mi go na reke :-D:-D:-D

sandra też bym tak chciała:-p ale niestety na razie mam to co u Ciebie, Alka tylko zgłasza jak już nawali kupsko do pieluchy, inaczej może jej wisieć wkoło kostek i wcale jej nie przeszkadza:-)

Sandrenko jak tam idzie oduczanie smoczka Saruni :)? daj znac jak postepy :))

powiem Wam u nas z kolei zauwazylismy ze przez ostatnie doslownie 3-4 dnie dziecko jakos nam "dorosleje" :D slicznie laczy wyrazy w proste zdania, zachowuje sie jak wieksza dziewczynka (w koncu ;) ) no i straszna modnisia - zegarek, branzoletki korale musza byc OBOWIAZKOWO :D

reklama
Domiska, gratulacje dla Szantusi! :tak: W koncu prawie 19 mies. to nie przelewki ;-):-)

Oj zdania, Sara jeszcze potrzebuje duuuuzo czasu, zeby zaczac mowic zdaniami :zawstydzona/y: Dalej wymawia tylko kilka najprostszych slowek :sorry2:
Ale wszystko rozumie :tak::-)wiec tym sie pocieszam :sorry2:

Bedytka, Sara jak nawali kupe to pokazuje na pieluche i mowie "bleee" :-D

A smok dalej na tym samym etapie -w ciagu dnia nie dostaje, ale jak sama znajdzie gdzies to pokazuje, ze idzie spac :-D:-D:-D Mala symulantka :-D:-D:-D

Do góry