reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

co do nocniczka.. to my juz mamy pierwsze proby za soba - powiem wam nie bylo zle.. mala czesto siczkala i kupkala do niego.. ale sie skonczylo odkad poszla do pierwszej niani..
nauke na nowo zaczynamy jak bedzie cieplo podobnie jak Sandra z Sarunia :D
ale poki co kupa czy mokro w ogole nie przeszkadza :D hehehe

reklama
Domiska, fajnie, ze Szantusia chociaz sikala i robila kupke do nocnika - Sara posiedzi kilkanascie sekund i zwiewa - ani razu nie udalo sie jej nasikac do nocnika :-p

Alka tak jak Sara, tylko sekundy spędza na nocniku, do ubikacji już jej się częściej zdarza nasikać:tak:
a propos pieluch tetrowych są takie suche majtki "sandra", wkłada się do nich pieluszkę i zapina na guziki albo rzepy, fajna rzecz, bo ciężko przesikać ubranie:-p

Mam 2 pary tych majtek ceratkowych "sandra" ;-):-D w domu, ale nigdy ich Sarze nie zalozylam, wiec juz dawno zostaly schowane z za malymi ciuszkami :-p
Ja tam czekam do lata - nie bede sie bawic w tetre :-)

a propos pieluch tetrowych są takie suche majtki "sandra", wkłada się do nich pieluszkę i zapina na guziki albo rzepy, fajna rzecz, bo ciężko przesikać ubranie:-p

mówisz, że ciężko przesikać? hmmmm, dla Piotrusia nic nie jest ciężko :-p mam takie majteczki bawełniano-ceratkowe. przesikuje je młody bez problemu.

ostatni tydzien w towarzystwie siedmiolatkim byl krokiem milowym w rozwoju Majki (mam nadzieje,ze jej juz tak zostanie) Bedytka, pewnie potwierdzi,ze nasze maluchy w tym wieku straszni nasladuja starsze dzieci.

i tak Julka bardzo wiele slowek nauczyla Majke podczas zabawy, mala chodzila za nia i wszystko powtarzala. zaczela sama myc zeby i pluc (to ostatnie to raczej plula powietrzem,ale to zawsze plucie;-))a wczesniej ciezko jej bylo otworzyc usta, szly same spac i mama nie byla potrzebna, zaczelo moje dziecko rysowac:szok: wczesniej tylko zjadala kredki albo rwala kartke, jak Julka spiewala, Maja starala sie powtarzac za nia, Julka potrafila zajac ja klockami wiecej niz 5 min.,co wczesniej bylo nie do pomyslenia..........

swietnie sie razem dogadywaly, Julka ani razu nie powiedziala,ze jej sie nudzi. aMaja wpatrzona w nia jak w obrazek. moge z reka na sercu powiedziec,ze roznica 6 lat jest idealna, .....jak na razie;-)

wezme ja na wakacje,moze w miesiac pisac i czytac zacznie moja cora;-):-D

Redaktorka gratulacje dla Maji.. moral taki ze musisz kuzynke zaadoptowac i bedziesz miala grzecznego geniusza.;-)

Redaktorka, no to pewnie Julcia bedzie teraz czestszym gosciem, co? ;-):-) Super, ze Maja tak popedzila do przodu z rozwojem :tak: Rzeczywiscie, jak sie ma starsze rodzenstwo to dziecko na pewno szybciej sie rozwija, bo we wszystkim straszaka nasladuje :tak:

reklama
Do góry