reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

co do nocniczka.. to my juz mamy pierwsze proby za soba - powiem wam nie bylo zle.. mala czesto siczkala i kupkala do niego.. ale sie skonczylo odkad poszla do pierwszej niani..
nauke na nowo zaczynamy jak bedzie cieplo podobnie jak Sandra z Sarunia :D
ale poki co kupa czy mokro w ogole nie przeszkadza :D hehehe

reklama
Domiska, fajnie, ze Szantusia chociaz sikala i robila kupke do nocnika - Sara posiedzi kilkanascie sekund i zwiewa - ani razu nie udalo sie jej nasikac do nocnika :-p

Alka tak jak Sara, tylko sekundy spędza na nocniku, do ubikacji już jej się częściej zdarza nasikać:tak:
a propos pieluch tetrowych są takie suche majtki "sandra", wkłada się do nich pieluszkę i zapina na guziki albo rzepy, fajna rzecz, bo ciężko przesikać ubranie:-p

Mam 2 pary tych majtek ceratkowych "sandra" ;-):-D w domu, ale nigdy ich Sarze nie zalozylam, wiec juz dawno zostaly schowane z za malymi ciuszkami :-p
Ja tam czekam do lata - nie bede sie bawic w tetre :-)

a propos pieluch tetrowych są takie suche majtki "sandra", wkłada się do nich pieluszkę i zapina na guziki albo rzepy, fajna rzecz, bo ciężko przesikać ubranie:-p

mówisz, że ciężko przesikać? hmmmm, dla Piotrusia nic nie jest ciężko :-p mam takie majteczki bawełniano-ceratkowe. przesikuje je młody bez problemu.

ostatni tydzien w towarzystwie siedmiolatkim byl krokiem milowym w rozwoju Majki (mam nadzieje,ze jej juz tak zostanie) Bedytka, pewnie potwierdzi,ze nasze maluchy w tym wieku straszni nasladuja starsze dzieci.

i tak Julka bardzo wiele slowek nauczyla Majke podczas zabawy, mala chodzila za nia i wszystko powtarzala. zaczela sama myc zeby i pluc (to ostatnie to raczej plula powietrzem,ale to zawsze plucie;-))a wczesniej ciezko jej bylo otworzyc usta, szly same spac i mama nie byla potrzebna, zaczelo moje dziecko rysowac:szok: wczesniej tylko zjadala kredki albo rwala kartke, jak Julka spiewala, Maja starala sie powtarzac za nia, Julka potrafila zajac ja klockami wiecej niz 5 min.,co wczesniej bylo nie do pomyslenia..........

swietnie sie razem dogadywaly, Julka ani razu nie powiedziala,ze jej sie nudzi. aMaja wpatrzona w nia jak w obrazek. moge z reka na sercu powiedziec,ze roznica 6 lat jest idealna, .....jak na razie;-)

wezme ja na wakacje,moze w miesiac pisac i czytac zacznie moja cora;-):-D

Redaktorka gratulacje dla Maji.. moral taki ze musisz kuzynke zaadoptowac i bedziesz miala grzecznego geniusza.;-)

Redaktorka, no to pewnie Julcia bedzie teraz czestszym gosciem, co? ;-):-) Super, ze Maja tak popedzila do przodu z rozwojem :tak: Rzeczywiscie, jak sie ma starsze rodzenstwo to dziecko na pewno szybciej sie rozwija, bo we wszystkim straszaka nasladuje :tak:

reklama
Do góry