reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Moje Oliwka ostatnio ubzdurała sobie chodzenie w czapce. Zakłada czapkę na głowę bierze na ramię torebkę w drugą rękę komórkę i chodzi tak po domu i rozmawia przez komórkę. Jak dziś rano wychodziłam do pracy i spytałam czy da mi buziaka bo mama idzie to odsunęła na chwilkę komórkę od ucha i powiedziała "pa" i poszła sobie dalej gadać :-D:-D:-D

z tymi czapkami to u nas tez jest teraz moda, naklada na glowe co jej sie nawinie pod reke, ostatnio byly to "cyce" mamy czyli biustonosz:-)

Dominique, to zakladamy gilrs band, moja śpiewa " oinka, oinka" czyli skrocona wersja "choinka piekna jak las..." oraz "ogorka, ogorka":tak:

reklama
U nas tez "kapa" i "sia-ik" to podstawa dobrej zabawy. Piotrus sie ubiera, mowi "dada" i wchodzi do szafy. :-D Wszystko w normie, skoro Wasze Maluchy tez sie tak bawia. ;-)

jak się te wasze dzieciaki rozgadały i roztańczyły:-):-):-)
Alka mówi mało porównując z Piotrkiem czy Pszczółką, najlepiej wychodzi jej słówko "dzieci", dzisiaj jak wlazłam do domu, to zaraz do mojej torebki się dorwała i "mama da", no właśnie zaczęła w końcu do mnie mówić "mama" a nie "nana":-p a najczęściej mówi "y!" i zawsze się z nami tym słówkiem "dogada":-)

No to wasze dzieciaczki maja zabawe z kapka i szaikiem:-D. U nas jest bardziej jak u Bedyty, chociaz Pat wogole nie mowi daj tylko samo "y"...

kapka ...szaik...moja do takich słów chyba dojdzie za rok:-:)-:)-(
za to egzekwowanie wszystkiego co chce "słowem" yyyyyy ma opanowane do perfekcji:-p

Sara tez uwielbia zakladac sobie na glowe czapki, berety i inne nakrycia ;-):-) ale zeby mowila "czapka", "szalik" to niestety nie :no: Ostatnio malo zrozumialych slow mowi, jedynie: mama, baba, tiotia (ciocia), diadia (dziadzia), tata (wskazujac przy tym kazdego osobnika plci meskiej, lacznie z panem Kaczynskim, hehe).
Jak chce cos dostac to nie mowi "daj" (a mowila) tylko tak jak Pat, Alutka czy Ami mowi "yyy yyy" i pokazuje paluszkiem.

Ale najbardziej sie ciesze, ze wie kto to "mama" i potrafi bezblednie wskazac na mnie palcem i powiedziec slodko "mama" :-)

Widze, ze masze dzieci naprade duze postepy robia. I spiewaja i mowia ...
Ma moj Mateusze? W ogole nie mowi, tzn. dysktyje duzo, buzia mu sie czasem nie zamyka ... ale to wszystko po swojemu. Nie moge sie doszukac zadnch slow .
No a przeciez duzo czytamy ksiazeczek. On je bardzo lubi, wiec przy kazdej okazji ksiazeczka jest. Ja do niego mowie non stop.
Nie wiem .... mam sie martwic???

Ewa - gratuluje postepow w odzwyczajaniu malej od smoka.

sandra - sara musi cudnie wygladac, taki biegajacy golasek ;-)a tego bobasa pamietam, to moj ulubiony serial;-)

dominique - pszczolka to bardzo zdolna dziewczynka. Super

Majka - Oliwka to chyba w mame strasznie wpatrzona i nasladuje ;-)) super musi wygladac taka mala bisness girl z torebka i komorka ... hehe

A z tym kciukiem no to sprobuje z tymi rekawkami, a w dzien bandazem. Ech .... biedulek.

Ipanema nie martw się, Mateusz mówi, ale po swojemu, na "dorosłe" mówienie ma jeszcze czas. Piotrek tak jak Alutka - dogaduje się za pomocą "y". pokazuje i mówi "y" i wszyscy wiedzą o co chodzi ;-)

a wszystkim "mówcom" gorąco gratuluję :tak:

reklama
U nas narazie w obiegu mama, tata , baba, dziadzia, lala no i oczywiscie pokazywanie paluszkiem i yyyyy, ooo i nono:-)

Do góry