reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

reklama
ipanama- nasza julka też mało mówi "po dorosłemu", a "po swojenu" to jej sie buzia nie zamyka:-D

dziś drugi dzień bez smoczka
jestem pod wrażeniem- moje dziecko w ogle o niego się nie upomina:tak: jutro w takim razie spróbuje nie dac jej go również przed snem i zobaczymy... ale byłoby fajnie, gdyby tak bezproblemowo sie udało...

Ipanema nie masz się czym martwić, Ala też ględzi dużo po swojemu, a z naszego słownika to mówi mama, tata, baba, dada, lala, pa,pa, buta -zamiast buty, mówiła też "tam" i "nie ma" ale już nie mówi - zapomniała czy jak:confused::sorry2:I też książeczki ciągle są wałkowane, ale po co się wysilać, nie ma to jak paluch wystawiony z yyyy:sorry2: Ale ostatnio powtórzyła za Teletubisiami słowo "harfa":szok: Może jak częściej będzie je oglądała to szybciej nauczy się gadać:-D;-):laugh2:

ajjjj nie moge sie naczytac o waszych pociechach! boziu jak te dzieci rosna co? juz nie sa malutkimi dzidziami to juz DZIECI :d nie niemowlaczki :D

u nas tez buzia sie nie zamyka :D w 3 jezykach moge powiedziec :D hihihi wydaje mi sie ze mala mowi najwiecej po angielsku :( niestety - bu bo wolalabym zeby najwiecej mowila po polsku ale chyba nie ma do tego warunkow ;( tylko ja mowie po polsku do niej ..
po angielsku mowi rozneee slowka, mowi tez jakies proste zdania i wyrazenia jak "I see you" albo "stop it" "no way hose" hehe itd :D
po polsku rozumie wszytsko ale niestety mowi gtylko pojedyncze slowka .
Powtarza po nas wszystko i jejku musze se pochwalic bo tak strasznie to cieszy mamusine serce - Szantuska ma strasznie dobra dykcje- poki co :d
bardzo szybko sie uczy na co zwraca nam uwage opiekunka i zacheca by to wykorzystac;)
teraz ja uczy liczyc ! haaa niezle co?:D zupelnie powaznie mowie :D narazie tylko do 5 ;)

a poza tym jest strasznym lobuzem! wspina sie oczywiscie na co sie da, wszedzie biega i non stop tanczy, spiewa i sie glosno smieje :D

moja znajoma polecila mi sposob na naucznie nocnika mowila ze dla swoich 2 corek do pampka wkladala pieluche tetrowa i sie w pupe robilo nieprzyjemnie a rajstop nie trzeba bylo prac co chwile i zmieniac spodni :tak::tak:

moja znajoma polecila mi sposob na naucznie nocnika mowila ze dla swoich 2 corek do pampka wkladala pieluche tetrowa i sie w pupe robilo nieprzyjemnie a rajstop nie trzeba bylo prac co chwile i zmieniac spodni :tak::tak:

chyba dobry sposób tylko ze mojej nic nie przeszkadza, nawet jak pieluche do kostek by przelała i obsrała to i tak to ola i pobiegnie dalej:baffled:

reklama
Jestem pod wrazeniem umiejetnosci Szantusi :tak: My to daleko w tyle jestesmy :-p

Mada, Sarze tez nic nie przeszkadza ;-):-D

Nauke nocnikowa zaczniemy jak sie zrobi cieplo i bedzie mogla latac w samych majtkach. W koncu kiedys i tak zacznie sikac do nocnika albo kibelka ;-):-)

Ewus, super, ze Julcia tak ladnie sobie radzi bez smoka! :tak:

Do góry