reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

nam Majka zaczela chodzic na palcach, czy ktores z dzieciaczkow tez tak ma ? i co to moze byc? chodzenie dla zabawy, czy moze jakis problem? buty nosi o 1cm za duze, wiec nie powiny jej uciskac.....:confused:

redaktorka, wiem że mój chrześniak tak miał i to przez bardzo długi czas... ale ciocia nigdy z nim do lekarza z tego powodu nie chodziła... z czasem samo przeszło...

reklama
kiedy zaczynacie wprowadzac maluchy do krainy nocnikowni??
ja sie zastanawiam ale jakos mi sie nie chce:zawstydzona/y: choc powoli zaczynamy bankrutowac na pieluchach , mała teraz tak duzo pije ze idzie nam prawie jedna paczka na tydzień:baffled:

ja próbuję w czym mi mają pomóc pieluchy tetrowe... ale wiecie jak to jest.. nocnik fajny do zabawy ;-) Piotrek jeszcze nie kuma, że tam się sika.
ostatnio biegał bez pieluchy, bo wietrzyłam mu pupę (w trakcie gorączki odparzyła mu się pupcia) i się zsikał na podłogę. pokazał rączką na kałużę i zaczął ryczeć. chyba go to przeraziło :szok::-D

a do jednorazówek już nie wracam. ostatnio jak zrobi luźniejszą kupę w jednorazówce to mu dupcię odparzy. w tetrze to się jeszcze nie zdarzyło. szkoda tylko, że usuwanie kupy z tetry do przyjemnych nie należy...

my nocnikowe szalenstwo zaczynamy w lecie, wtedy kiedy bedzie cieplo i jak sie zsika nie ma obawy,ze sie przeziebi czy cus;-)latwiej tez wtdy zmienic tylko majteczki niz caly zimowy ekwipunek

ja podobnie jak redaktorka - czekamy na lato.

u mnie problem z ssaniem kciuka. Mateusz nie chcial za zadne skarby smoczk, a upodoba sobie kciuka. I teraz jak zmeczona, jak zly , jak smutny to ciagnie palucha.
Nie mam zielonego pojecia jak go od tego odzwyczaic. ;-(

Ipanema, z palcem to chyba bedzie gorzej niz u nas ze smoczkiem:baffled: ostatnio moja babcia (Mai prababcia) powiedziala,zeby malej zamoczyc w czyms czego nie lubi i moze jej odejdzie ochota na smoka, tylko tyle,ze jej smok potzrebny aby sie wyciszyc przed snem i pojezdzic po bolacych dziaslach.....wiec ze smokiem poczekamy az jej wyjda te najgorsze zeby

a ja od poniedziałku ograniczam julci smoka!!!
tzn. najpierw nauczymy ją "żyć" bez niego w ciągu dnia, ap okilku dniach, a może nawet i tygodniach zabierzemy go w ogóle... podejrzewam,że z zasypaniem będzie najciężej...ale mam nadzieję,że jakoś sie uda...

reklama
za pieluchy zabierzemy się jak wiosna nastanie czyli trochę cieplej niż teraz:-)
smok służy u nas tylko do zasypiania, czasem go Alka wcześniej wyrzuci z łóżeczka i zasypia bez więc myślę, że wielkiego problemu nie będzie, ale teraz jeszcze jakoś nie mam parcia na pozbycie się smoka...;-)

Do góry