Mada nie przejmuj sie kochana, ja mysle ze jeszcze za wczesnie. Pat ma podobnie, kiedys mialuczal jak kot teraz nie wie o co chodzi jak mowie "jak robi kicia". I tez jest wiele slow ktore mowil wczesniej a teraz ich nie wypowiada. Czesto mowi yyy jak cos chce i palcem pokazuje. A czesto gada jakas paplanine ktorej nikt nie rozumie. Nie martw sie, uwazam ze jest jeszcze czas.
reklama
a u nas próby czytania zawsze kończą się wyrywaniem książki on chce sam sobie czytać.
i Mada, nie przejmuj się, Piorek też niewiele mówi normalnych wyrazów. za to nawija coś tam po swojemu. Ami ma jeszcze czas. moja siostra też późno zaczęła mówić a teraz pisze doktorat
i Mada, nie przejmuj się, Piorek też niewiele mówi normalnych wyrazów. za to nawija coś tam po swojemu. Ami ma jeszcze czas. moja siostra też późno zaczęła mówić a teraz pisze doktorat
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
U nas to samoa u nas próby czytania zawsze kończą się wyrywaniem książki on chce sam sobie czytać
Mada, potwierdzam, niczym sie nie przejmuj! Sara tez niewiele mowi (mama, tata, baba, lala, papa, nie, tak i nasladuje odglosy zwierzat - ale zazwyczaj mowi po tym jak ja poprosimy, zeby cos powiedziala), najczesciej nawija cos tam po swojemu :-)
A w ogole strasznie sie smiejemy, bo jak Sare pytamy jak robi ptak to mowi "tak tak", czyli "ptak ptak"
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
u nas podobnie. Mowil mama, tata, dada , baba, .... ateraz znowu zaczal po swojemu. I zaczol mowic "cio" i raczkami gestykuluje, jakby pytal ale o co ci chodzi ;-) mowi papa, a na ptaszki mowi koko.
No i szykuje sie hyba do fikolkow, bo podobnie jak wasze swiat oglada do gory nogami
No i szykuje sie hyba do fikolkow, bo podobnie jak wasze swiat oglada do gory nogami
Załączniki
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
Jezu .... oczywiscie HYBA to literowka ... C zabraklo. Jak to wyglada koszmarnie
a u nas próby czytania zawsze kończą się wyrywaniem książki on chce sam sobie czytać.
u nas to samo, nie wiem po kim ma niechęć do książek a raczej chęć do ich niszczenia
z logopeda poczekamy... może rzeczywiście damy jej jeszcze troche czasu
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
mada - nie martw sie. wszystko w swoim czasie ;-)
rzeczywiscie warto duzo czytac dzieciom . Nawet jak nie sluchaja, to w czasie zabawy czytac te rymowanki, wierszyki.
Ja jeszcze puszczam Mateuszkowi bajki na plytach. Tez je lubi, oglada przy tym ksiazeczki.
Z ksiazeczkami u Malego nie ma problemu, uwielbia je. Sam czesto siada i wyciaga pokololei kazda i cos tam sobie mruczy.
A do logopedy to chyba dopiero po 3 roku sie chodzi z dziecmi. Tak mi sie wydaje.
rzeczywiscie warto duzo czytac dzieciom . Nawet jak nie sluchaja, to w czasie zabawy czytac te rymowanki, wierszyki.
Ja jeszcze puszczam Mateuszkowi bajki na plytach. Tez je lubi, oglada przy tym ksiazeczki.
Z ksiazeczkami u Malego nie ma problemu, uwielbia je. Sam czesto siada i wyciaga pokololei kazda i cos tam sobie mruczy.
A do logopedy to chyba dopiero po 3 roku sie chodzi z dziecmi. Tak mi sie wydaje.
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
nam Majka zaczela chodzic na palcach, czy ktores z dzieciaczkow tez tak ma ? i co to moze byc? chodzenie dla zabawy, czy moze jakis problem? buty nosi o 1cm za duze, wiec nie powiny jej uciskac.....
choroba i wysoka goracza przyczynily sie do tego,ze Maja zaczela wolac "pic" jak miala taka potrzebe
choroba i wysoka goracza przyczynily sie do tego,ze Maja zaczela wolac "pic" jak miala taka potrzebe
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Redaktorka, niestety Ci nie pomoge, ale wiem, ze dziewczyny pisaly o chodzeniu na palcach :-)
Podziel się: