reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Ale zdolniacha z Majeczki:tak:

Moja mała jak chce iść na spacerek to przynosi mi kozaki do pokoju i mówi dada:-Dalbo sama próbuje wejść do wózka.

reklama
Ale zdolniacha z Majeczki:tak:

Moja mała jak chce iść na spacerek to przynosi mi kozaki do pokoju i mówi dada:-D

u nas podobnie- mała przynosi buciki i klucze od mieszkania:-D:-D

w ostatnim czasie, mała bardzo zainteresowała się kredkamii- siada na podłodze z kartką, kredkami i gryźmoli:tak::tak: czasami to i pół dnia potrafi spędzić przy tej kartce- oczywiście z przerwami na wywalanie z szafek ubrań, garnków, przypraw itp... tak w ogóle to julka bardzo długo potrafi się zajmować "sama sobą"...czasami aż mnie to martwi:-p

Dominique, w szoku jestem ile Pszczola potrafi! :szok: Wow! Jestem pod wrazeniem jej slownictwa! Sara to 1/3 z tego nie umie :zawstydzona/y:Gratulacje dla mamusi i coreczki! :tak::-)

normalnie kompleksów się przy Pszczole można nabawić :-)

Piotrek zaczął w pełni świadomie mówić TATA. i teraz cały czas nawija Tata. powiedziałam mu, ze jak zawoła tatę, to tata przyjdzie, więc woła. czasami mu sie pomyli i na mnie też mówi TATA :-) aha i mówi coś na kształt "niania" co prawdopodobnie znaczy "Ania"

Dominique szczęka mi opadła jak przeczytałam co Majeczka potrafi:tak::shocked2::yes: Ala przy niej cienko wypada:sorry2:;-) Rozumie to co do niej mówię np. żeby przyniosła książeczkę itp. ale mówi tylko "mama", "tata", "baba" i coś tam po swojemu:blink:

Pszczoła:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: mam wrażenie że wyprzedasz moje dziecko o 2 lata w rozwoju:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dominique- ty dajesz Majce jakies sterydy;-) czy tak poprostu mały geniusz Ci rosnie:cool2:

dominique- no właśnie, dopiero teraz doczytałam i szczena opadła:szok::szok: mały geniusz w domu ci rośnie:tak::tak:

a ja muszę sie pochwalić, że julka nauczyła sie pić przez słomkę:tak::tak: migiem załapała o co chodzi i za jednym zamachem wypiła mi pół szklanki mięty:-D:-D jutro kupujemy bidon:tak::tak:

dominique - wow! pozazdroscic. Mateusz to daleko w tyle za Maja. No ale i na niego przyjdzie czas. Gratuluje cudnej coreczki.

Mateuszek reaguje bardzo podobnie jak Maja na moje calusy z mezem. Skad to im sie bierze? Normalnie ciagnie Marcina za ucho za nos i krzyczy z pretensja, zeby sie ode mnie odsunal.

reklama
A co do buziaczków to Wiktoria lubi jak dajemy sobie z mężem buziaki, śmieje się przy tym strasznie. A następnie sama się nastawia, aby ją całować. :-D
Całuśne dziecko mi rośnie;-).

Do góry