reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Wamo przyjdzie pora i na Patrysia ! :) a powiedz chodzi przy mebelkach albo puszcza sie i stoi sam ?

nooo a powiem Wam moja krolewna jak poszla spac wczoraj o 21 tak sie obudzila dzis o 10:40 :D patrzcie jaki z niej spioch no :D

reklama
Witaj Domiska!

Wielkie gratulacje dla Juleczki!

Piotrusiowy slownik rozszerzyl sie o "gaga" (uwaga - mowie tak do niego, jak rano odslaniam okno w sypialni), "paaapo" (Pawel) i "kika" (krecik). Kaczka dalej jest "kaka" i robi "ka ka", a kotek robi "aaa" (wypiszczane z gornego C :-p). Oprocz tego nasladuje odglosy wszystkich domowych sprzetow (od suszarki do wlosow do odkurzacza), samochow, wiertarki itp. Opluje sie przy tym caly, tak mocno sie wczuwa! :tak:;-)

Juleczko, Pszczoleczko, Ashanti, Piotrusiu, ogromne gratulacje dla Was za nowe umiejetnosci!

Dominique, Sara tez jest taka "wscieklicowa" jak to mowi moja mama :-) Potrafi zlozyc sie w pol i walic glowa o podloge jak cos jej nie pasuje :szok::-D

Domiska, super, ze lot minal Wam tak bezstresowo. Gratulacje dla malutkiej, ze hbyla taka grzeczna! :tak:

Ewus, no to teraz bedziesz musiala miec oczy za przeproszeniem w 4 literach :-D;-) Wielkie GRATULACJE!

Ollesia, Piotrus musi kapitalnie wygladac jak nasladuje sprzeciory domowe :-D

Sara dalej sama nie chodzi :-( Tzn. puszcza sie, robi 1-2 kroczki i siada na pupe albo zaczyna raczkowac. Za to stac potrafi juz z 15 sekund :-)

A teraz PYTANIE. Ktore dzieci jeszcze nie chodza??? Moze czas na nowy "konkurs" ostatniego niechodzacego??? Sara wygrala ostatniego bezzebolka.

Pat dalej nie chodzi:no:

ja jeszcze proponuję konkurs na największego sierpniowego niemowę - tutaj na pewno wygra mój Piter, bo on wciąż nie gada :no: najwidoczniej postawił na rozwój fizyczny ;-)

Julciu gratulacje :-)

Sandra nawet sie nie obejrzysz jak Sara ruszy przed siebie! mamuska korzystaj jeszcze z tego ze krolewna nie ucieka w sina dal :D

Leyna hihi wiesz jak to jest w przyslowiu "cicha woda brzegi rwie" :D wiesz moze cichy ale widzisz do innych rzeczy za to sie rwie ;))

Leyna, no w koncu Piotrus musi zdobyc najwyzsze podium chociaz w 1 kategorii ;-) :-D

Domiska, moje dziecko na czworaka ucieka w sina dal, wiec lekko nie jest :-D

A mnie sie cos wydaje, ze Sara zdobedzie drugie juz zloto, tym razem w konkurencji: chodzenie :-D

ja jeszcze proponuję konkurs na największego sierpniowego niemowę - tutaj na pewno wygra mój Piter, bo on wciąż nie gada :no: najwidoczniej postawił na rozwój fizyczny ;-)

Julciu gratulacje :-)
spokojnie moja tez nie mowi czasem tylko mama albo tata i koniec nic wiecej ale chodzic to chodzi :-p imiennicze Julce gratulacje z okazji pokonania bariery samodzielnosci :-D

reklama
hehe.. fajnie te dzieciaki sie rozwijają:tak::tak:

leyna- któregoś pięknego dnia twój synuś cię zaskoczy... i jak sie rozgada, to przestac nie będzie mógł:-p:-p na razie siedzi cicho i się uczy:-D:-D

sandra-
skoro sarka chce chodzić już nza jedną rączkę, to lada moment odważy się pujść sama... nas właśnie tak było:tak::tak:

Do góry