reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

ja czekam kiedy on w końcu powie mama i tata :tak: na razie mówi: "kika" co chyba oznacza "Czika", czyli naszego psa :rolleyes:
no i jak zwykle rozwija się w kierunku naśladowczym, bo jak mówię "kwiatek" to patrzy w stronę kwiatka i pociąga nosem, co oznacza, że wącha :tak:

żeby nie było, że Piotrek ani słowa nie mówi ;-) to powiem, że on coś tam po swojemu bełkocze, ale ja ani w ząb nie kumam co :no:
a on zamiast powiedzieć co chce, to pokazuje paluchem albo inszymi gestami. widać wyszedł z założenia, że tak się z nami szybciej dogada :-p:-)

reklama
Nasz Piotrek to niesamowita gadula. Czasem wylapie jakis wyraz i go powtarza. Dzis P. go przewijal i krzyknal "Ale kupa!". Piotrus przez godnine powtarzal: "kupa, kupa". :-p
Baranek to "din din" (bo ma dzwoneczek, ktory robi dzyn dzyn), ksiazeczka to "tita" (bo sie ja czyta), a hustawka to "bu bu" (buju buju). A uluboina zabawa to w dalszym ciagu chowanie pod raczka lub stopka roznych przedmiotow. I w kolko "nie ma" i "je" (jest).

brawo dla gadatliwych, Alka za dużo nie mówi, mama, tata, dada, eda, pa, daj i wszelkie odmiany tych sylab
za to moje dziecko sprzątać potrafi, brudne pampersy do śmieci wynosi, wrzuca do kubła i szafkę zamyka, nawet grzebać w koszu nie chce:-p

zapomniałam napisać, że na mnie moje dziecko woła "eda":-p chociaż mama czasem w moją stronę też mówi...
dzisiaj dalszy ciąg osiągnięć rozwojowych, Alka zawsze włazi do zmywarki jak tylko jest otwarta, no i dzisiaj dostała szansę, chłop wyciągał już umyte rzeczy a Alka asystowała, nagle patrzymy co robi, a ta łap za sztućce i do szuflady z nimi goni, brała tak po 3 sztuki i nosiła do szuflady, aż się skończyły, w szoku byliśmy:-)

Bedyta, a to ci Alka... Moja wczoraj po raz pierwszy w zyciu z moja asysta wywalila pieluche do smieci, obsmialam sie z niej jak norka :-D bo wie, ze nie wolno a tu mamusia prowadzi. I wyrzucajac patrzyla na mnie z niepewna minka mowiac "Be".

Gratulujemy sukcesow Hanka ostatnio na okragło powtarza chau chau i kwa kwa:-Di a wogle to wczoraj na spacerku zrobiła sama chyba z 6 krokow jak sie zorientowała ze idzie sama to odrazu siadłą hehe dobre i to ;-)

ijeee dziewczyny! no gratulujemy postepow :D widze ze sie dzieciaczki rozgadaly co ?:D
bedytko widzisz jaka pomoc w domu Ci rosnie! nic tylko pozazdroscic :D!!

moje dziecko to wrecz przeciwnie lubi wszystko rozrzucac na wszystkie strony :wściekła/y:alee nawet wczoraj obserwujac mnie wrzucajaca klocki do wiaderka zaczela sama to robic :-D

Jaaga no i wielkie gratulacje da Hani ! te pierwsze kroczki ciesza jak nic innego!:tak:

To moze i ja sie pochwale Misia mowi kotjek wowłoł na pieska siosia zamiast ciocia zaklada butki na noge i mowi dada jak chce isc rozgadala sie strasznie a z chodzeniem to roznie biegnie jak ja trzymam za jedna łapke a sama 5 krokow i siada klaszcze i mowi dzicia bam
jest pocieszna urosla strasznie kuca i jak sobie pierdzi to klepie sie po pampersie i sie smieje a ja mowie pryk-pryk :tak:

reklama
Do góry