reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozwój naszych pociech

A moja córeczka nauczyła się przewrotów z brzuszka na plecy tylko dlatego że tego brzuszka tak nie lubi :p
W drugą stronę to i za 100 lat nie zrobi skoro ten brzuszek taki nieprzyjemny.

No i cały czas łapie liście na pałąku maty i nimi potrząsa - bo to tak fajnie jak wszystko się rusza :).

A dzisiejszej nocy pokochała leżenie w poprzek łóżka - ileś razy ją przewracałam a ona z powrotem w poprzek się układała .. Za małe łóżko kupiliśmy - tylko 60 cm szerokości więc już się nie mieści :p

reklama
głowe trzymam sama jak mnie nosi mama
brzucha nie lubie, rano sie chwale jaka jestem silna, ale potem juz mnie nie kładzcie, bo głosik mam i uzyje
zjadam raczki i pcham zabawki do buzki, bo mama daje tylko mleko
praktycznie od urodzenia wedruje do polowy i w poprzek łóżka, żeby mama to opowiedziała pediatrze i zeby ta sie dziwiła
piszczę i krzyczę, ale to tez rano.. potem się bezgłośnie uśmiecham a nawet szczerzę :-)
uwielbiam się dźwigać razem z główką, ale mama mi nie chce za często raczek dawać, bo mi jeszcze trzeba pomagać
na razie nie pamietam co jeszcze, bo mała jestem ;-)

Hej aż muszę się z wami podzielić tym co Kacp dziś zrobił:-) jak mały leżał u mnie na rękach i coś go zaciekawiło to sam podciągnął główkę jak do siadania ja go tylko przytrzymałam z tyłu a naprężył się przy tym jak struna :-) Jeszcze 2 tyg. temu jak go się brało za rączki to główką nawet nie ruszył a tu proszę jaka poprawa!

u nas mała przesada mały by już siedział jak go kładę na poduszce co się podnosi do siadania dość wysoko przezto mamy przepulkine pępkową :( wczoraj z brzuszka na plecki się przewraca zjada swój gryzak bardzo się ślini i pcha do buzi rączki głowę podnosi jak leży na brzuchu we wszystkie strony się rozgląda i cały dzień guga i się śmieje okres marudzenia i notorycznego płaczu mamy za sobą :) aż się pochwalę Zdjęcie0189.jpg

my też placzki mamy za sobą. Moja Kalinka jest bardzo pogodna :-) aż chce się zyć :-)
Za to Jaś przechodzi bunt dwulatka i powiem mamom niedoświadczonym, że to gorsze niż kolki :-)))

A u nas maly terrorysta jest grzeczny tylko,wez go poloz to sekundy nie polezy sam raczkowy chlopak,jedynie polezy jak spi w dzien,albo w lozeczku jak mu wlacze karuzele,a teraz smacznie spi bo o 6 nam pobudke zrobil i o 8 zansa.Juz tak fajnie gawozy,moze ze mna rozmaiwac nawet 20 min i przy tym sie smieje doslownie jest boski!!!!

Moja Niunia zrobiła się kochana!
Kolki minęły, w nocy z reguły już tylko jedno karmienie, a czasem wcale. Cały czas na cycu, od przedwczoraj zaczęłam podawać marchewkę ze słoiczka, bo przygotowuję się do powrotu do pracy, więc już zaczynam.
- Trzyma sztywno głowę już od dawna,
- rwie się do siadania,
- zjada namiętnie rączki,
- coraz częściej udaje jej się złapać zabawkę i zaraz do dziuba,
- stopy już coraz częściej pod brodą ;-)
- gada, a nawet śpiewa:-D,
- puszcza bańki buzią i opluta jest cała,
- zaczęła się przewracać na boczki z plecków i wędrować po całym łóżeczku,
- uśmiecha się do wszystkich domowników na horyzoncie,
- na widok nieznajomych twarzy z reguły uderza w płacz
- śmieje się w głos jak na lekarstwo.

reklama
Ja sie najpierw przywitam bo pierwszy raz tutaj jestem :)
Moja mala ma wiekszosc tych rzeczy ktore napisalyscie:
- smieje sie w glos
- gaworzy od rana, nadaje radio poranne TOK FM
- pluje i puszcza banki
- jak sie awanturuje to juz nie placze jak w 1 miesiacu tylko mowi "BU"
- noce przesypia od 2 miesiaca, od np: 21:00 do 6-7-8
- przyglada sie innym baaardzo bacznie ich obserwujac
etc etc

ale nie przewraca sie na boczki jak to u niektorych widze. Wygina i prezy cialo smialo, ale bez przewracania.

Do góry