reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych pociech - pierwszy zab, pierwszy krok, pierwsze slowo....

Witam,
Moja mała to nawet pół słoiczka nie wciągnie, no chyba, że ją przetrzymam trochę dłużej z jedzeniem to wtedy ewentualnie coś zmemła.
Przestała jeść mi obiadki odkąd mieszam jej jabłko z bananem (tą mieszankę wcina aż jej się uszy trzęsą).
Mam pytanie czy podajecie dzieciaczkom jogurciki? Ostatnio widziałam w sklepie nestle miś jogurciki o różnych smakach od 6 m-ca i tak się zastanawiam czy jej dać...
A i co za lizaczki podajecie? (pewnie głupie pytanie, ale niech tam...)

Gabi je tez tylko deserki a obiadek to jej z kaszka musze wymieszac to wtedy pare lyzeczek zje...tak sie ostatnio zastanowialam nad tymi serkami,bo niepamietam juz kiedy Viktori zaczelam je dawac,,,ale u nas sa chyba dopiero od roku:happy2: Lizaczka Gabi jak zobaczy to az sie trzesie....ale to za sprawka starszej siostry ktora daje jej polizac czasami no i sa tego skutki:-D:-D:-D:-D

reklama
Mój Piotruś je na sniadanko (9.00-10.00) kaszkę a na obiadek (13.00) duzy sloiczek zupki. Koło 16 pije sobie cycusia i tak o 17 daje mu deserek (zjada pół słoiczka, albo całe starte jabłko) i dopiero na wieczor ok. 19.30 je znowu cycusie. Przed moim wyjsciem do pracy (6-6.30) je cycusie i tak w kółko. W międzyczasie dostaje kawałek skórki od chleba, biszkopta.

Zielona i nie dajesz małemu więcej mleka?
Mój je głównie mleko z kaszą oprócz tego dostaje obiadek i owocka ze słoiczka. Ale u nas mleko to podstawa.

witajcie
u mnie wyglada to tak:
okolo 6.oo mleczko
okolo 10.00 deserek
okolo 12.oo kaszka
okolo 14-15 zupka
okolo 18 mleko, w miedzyczasie biszkopcik, palka kukurydziana.
Ale jak widac przewaga mleka....
i na dobranoc mleko

U nas z jedzonkiem to wyglada tak:
6.00 cycuś
9.00 kaszka
12.30 zupka
15.30 cycuś
17.00 deserek
19.30 cycuś
Czasem mam wrażenie, że za mało mleczka pije, ale widocznie mu starcza bo nie marudzi (pije z cycusia ok. 5 min moze krócej). Jak chce go dostawiać częściej to nie chce pić cycusia, a ja czasem mam już guzy z mleka i wolalabym, żeby ściągał mi całe mleczko.

u nas jest tak:
8.00-9.00 kaszka- z 250ml wody
12.00 zupka mojej roboty- okolo 200ml ale nie zawsze zjada całość
15.00 obidek 2ga porcja
17.00 deserek i ciacho lub chrupki
20.00 mleczko 240ml
04.00 mleczko 240ml
No i uczymy sie ostatnio pić herbatkę i powoli młodzieniec przekonuje sie do niej, nie zawsze ale czasami udaje mu sie wypić 125ml przez cały dzień:tak:

kamireszel:
to wcześnie rano twoja pociecha je :)
u mnie mały je ok 8 rano 210ml mleka
ok 11 kaszka z 180 ml wody
14 obiadek lub zupka
17 podwieczorek kubek 250-300ml owocow startych
a po kąpieli ok 20.30 180mml mleczka je i wstaje na nastepne karmienie znowu o 8 rano :)

reklama
U nas
8.00 - 210 ml mleka z kaszą (tzn 210 ml wody+7 miarek mleka +3 miarki kaszy)
11.30 - to samo
14-15 - obiadek około 190 g
około 16 - deserek
18.00 mleczko jw
około 21.30 mleczko.
W między czasie mały pije soczki.

Do góry