reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

gratulacje mrsmoon dla Majeczki:-) moja też ma tą piramidkę z fp, ale woli gryźć te kółka:-)
ale za to Emilka przykłada rękę do ucha i udaje, że dzwoni - oczywiście do taty:-D widok niesamowity, rozczulający:-)

reklama
Dziewczyny
u mojego dziecka lekarz zdiagnozował napięcie miesniowe prawostronne :-(poniewaz z NFZ zapisy do neurologa wymagają conajmniej 1-1,5 czasu oczekiwan to szukam dobrego specjalisty prywatnie
jesli ktos zna dobrego lekarza z warszawy to napiszcie mi prosze

jestem załamana ;-((( , moje sloneczko układa sie do snu i podnosi na lewą stronę, dopiero teraz wyszlo to przy probach raczkowania i sie nasiliło - rehabilitacje pewnie nieuniknione, boje sie zeby to było schorzenie odwracalne!
najgorsze jest to, ze bylismy juz u neurologa 2 razy i nic nie stwierdzil podczas obszernego badania
odkrycia dokonal ortopeda w momencie kiedy mu zasugerowałam ze dziecko zaczelo unikac ruchow na prawa stronę i budzi sie w nocy kilka razy :(

Gosiaczku - p. Anna Klauza, tel. 601943977; przychodziła ćwiczyć z naszym Leosiem (wcześniak, wzmożone napięcie mięśniowe w rączkach) i bardzo efektywnie współpraca się układała; maluch na 8,5 m-ca stanął na nóżki, zaczął prawidłowo raczkować; polecam!

Gosiaczku - p. Anna Klauza, tel. 601943977; przychodziła ćwiczyć z naszym Leosiem (wcześniak, wzmożone napięcie mięśniowe w rączkach) i bardzo efektywnie współpraca się układała; maluch na 8,5 m-ca stanął na nóżki, zaczął prawidłowo raczkować; polecam!

Bardzo Ci dziękuję :-) cwiczenia w domu, to duże udogodnienie!
moja coreczka ma prawie 9 miesiecy a jeszcze sama nie siada, siedzi tylko jak ją sie posadzi, raczkuje marnie, raczej pełza
ale wszystko wina tego wzmożonego napięcia niestety! :-( mam ogromną nadzieję ze uda nam się z tego wyjśc
Dodałas mi duzo otuchy :)

Gosiaczek - głowa do góry. Szymek ma obniżone napięcie mięśniowe i miał być spoooro opóźniony. Rehabilitacja domowa sprawiła, że baaardzo podgodnił. W wieku 7,5 m-ca siadał i raczkował, 8 m-cy stawał na nóżki, a teraz robi już kroczki przy kanapie i wdrapuje się po schodach na pierwsze piętro!

Gosiaczek - głowa do góry. Szymek ma obniżone napięcie mięśniowe i miał być spoooro opóźniony. Rehabilitacja domowa sprawiła, że baaardzo podgodnił. W wieku 7,5 m-ca siadał i raczkował, 8 m-cy stawał na nóżki, a teraz robi już kroczki przy kanapie i wdrapuje się po schodach na pierwsze piętro!

dzięki za słowa otuchy :) jestem pełna nadziei, zamierzam chodzic na zajęcia z NFZ i jednoczesnie przyjmowac rechabilitanta w domu, to jakies 4 x tygodniowo, licze ze juz niedlugo moja pszczołka zacznie wstawac

My się chwalimy tym że Malwina coraz szybciej zapiernicza na czworakach...kurde teraz sobie zaczynam tęsknić za stacjonarnym dzieckiem...trzeba płotki na schodać pomontować

Gosiczek 3mam kciuki...rehabilitacja daje niesamowite efekty :)

ja już nie mam siły...ostatnio pisałam że mój zaczął się czołgać i się z tego strasznie cieszyłam a teraz zastój, do raczkowania to w ogolę mu daleko i mały cwaniak wymyślił sobie nowy sposób przemieszczania np do zabawki, jaki? dla mnie dziwny bo jak leży na brzuszku i go motywuję by przepełzał kawałek to ten cwaniak się do niego przykula tzn brzuszek plecki brzuszek plecki brzuszek i myk ma zabawkę :szok::no::zawstydzona/y: zaczynam się martwić bo ćwiczę z nim codziennie i to wcale nie jest po 5 minut, ćwiczymy kolanka, pompki i nawet pokazuję mu jak ma się czołgać czy raczkować a ten się turla jak już osiągnie swój cel złapie zabawkę czy cuś to śmieje się dumny chyba z 5 minut :confused: co radzicie? mam iść z nim do lekarza po jakąś poradę? może rehabilitację mu załatwić? pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

reklama
Do góry