reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
to co mam się nie martwić? bo ja już nie wiem co myśleć, przyjechała moja sis i mówię jej zobacz jak Tymek się fajnie czołga a ten nic tylko te śmieszne fiksy ćwiczył i beke sam z siebie kręcił....

oj, zapytaj mgordon jak Mieszko się turlał- przez kilka m-cy tylko tak się przemieszczał! zero pełzania i czołgania. A potem "zapomniał " się turlać i jakiś tydzień leżał tylko... A teraz raczkuje perfekcyjnie, staje, przy kanapie próbuje chodzić... A jak raczkuje, to czasem nie mogę go dogonić!:-D

Mamusia ja bym sie nie przejmowala, grunt, ze sie rusza i kombinuje. Moj przykladowo wcale sie nie turlal, dosc pozno zaczal sie przekrecac z plecow na brzuch. Czolgal sie od szostego miesiace, a raczkuje dopiero od dwoch tygodni. Na kazdego dzieciaka przychodzi odpowiedni moment. Dobrze, ze cwiczycie, ale naprawde nie ma sie czym przyjmowac :blink:

mimo tego "poruszania" Tymcio wie już bardzo dużo np. wie gdzie jest nosek, usta, oko, ucho i włosy - pokazuje rączką, wie gdzie mama tata babcia diadek - oczami wodzi no i takie rzeczy jak piłka, łóżeczko, lampa, okno, obraz, buma (samochód), ciuchcia itd itp (jeszcze wiele innych rzeczy) pod tym względem to normalnie jestem w szoku :tak: dumna mama :-):-):-)

a moj wie gdzie tv :p :-D i szuka taty jak sie pytam gdzie jest tatus :) no i ogólnie juz fajnie reaguje na swoje imie - czasami posłucha jak mowie nie idz tam albo nie wolno

reklama
mamusia moja Asia pełza, nie turla się, w ogóle jakaś taka wolno rozwojowa jest. Nie potrzebnie porównuje ją do Emilki bo ta to jak torpeda się rozwijała. Nie siedzi, nie stoi, a o pokazywaniu czegokolwiek to jeszcze długo pomarzę. Staram się nie niepokoić, ale sama wiesz jak to jest.

Do góry