reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

a ja zaczynam martwic sie o Bianke, wcześniej bardzo ładnie leżała na brzuszku,podnosiła główkę i podpierała się na raczkach a teraz gdy kładę ja na brzuszku to ona robi taki placek i a oni raczek ani główki nie podnosi.Ale gdy ją sama posadzę to już ładnie siedzi sama,czasem ale rzadko opada na boki,no i teraz gdy daje jej rączki żeby podnieść do siedzenia to ona nogi prostuje i staje.Myślicie że powinnam iść do jakiegoś lekarza z tym jej leżeniem jak placek na brzuszku?

reklama
Angel moja Marysia też zaczęła leżeć jak placek:) Nie cały czas, ale wreszcie potrafi położyć głowę i odsapnąć. Wcześniej uparciuch ciągle miał głowę w górze i się wkurzała, że zmęczona. Masz niebawem jakieś szczepienie? Ja bym zapytała przy okazji. SKoro Bianka już siedzi to wszystko chyba w porządku. Marysia wciąż bardzo się chwieje.

mrsmoon wow! Marysia nawet nie myśli o takich ekscesach:) Mam wrażenie, że rozwija się najwolniej ze wszystkich czerwcówek... mam nadzieję że wszystko jest w porządku..

traschka no to chyba moja Maja idzie tym samym wolniejszym tempem jak Twoja Marysia, bo też nie robi takich akrobacji ja pozostałe czerwcowe dzieciaczki... a z leżeniem na brzuchu to u nas tak samo - wściek że zmęczona ale za chiny się nie położy :)

mrsmoon, kati ale macie zwinne maluszki, super widok :)

Trasia, bo Marysia i Mieszko, to takie powolniaczki, żółwiczki nasze:) Nie martw się bo Miesio niby starszy od większości a dopiero od tygodnia zaczął robić te wszystkie rzeczy, które czerwcowe dzieciaki już dawno robiły. Koleżanki synek, też tak ma- obroty w 7 opanował i wszystko w normie, ok, po prostu jak to moja koleżanka stwierdziła- nasi chłopcy tacy spokojni, zrównoważeni:-) Ja nawet do neurologa pobiegłam i Pani powiedziała, że wszystko jest w normie. Mój jest b. społeczny, wiecznie gada i się śmieje i ruchy dłoni ma mega precyzyzyjne już od daaaawna. W tą stronę mu poszło. A u Marysi jak to wygląda?

Marysia społęcznie fantastyczna! Sama zagaduje, uśmiecha się do każdego i podobnie jak u was, świetnie radzi sobie z paluszkami. Bardzo precyzyjnie przekłąda w rączkach zabawki w sumie już od dawna.

No widzisz! Każdy ma coś swojego. Nasz, to taki społeczny, że normalnie PANIE ( lubi kobiety) na poczcie, w sklepie zaczepia. Normalnie ludzie są w szoku jak mówię, że pół roku ma. A paluszkami to tak manipuluje, zabawki przekłada z ręki do ręki, naciska małe elementy, przekręca takie kółeczka w zabawce po mojej chrześnicy a ona mając rok tego nie robiła!

Marysia z kolei dostała taką obrzydliwą grającą gąsienicę interaktywną z FP i nic tylko przewraca paluszkami strony z obrazkami, które są na tej gąsienicy. Jest też tam taki pstryczek do włączenia i ona ciągle go chwyta w paluszki i chce przerkęcić ale nie ma tyle siły:-D

Też lubi zabawki z fp?? Mój niestety tak... A wczoraj zaczął sam przewracać strony w książeczce:) Nie tak chaotycznie i przypadkowo jak wcześniej:tak: I długo się umie na czymś skupić, coś " rozpracowywać". Ale sportowiec z niego raczej nie będzie...

reklama
Do góry