reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Ja też nie raczkowałam. Od razu chodziłam w wieku 9 miesięcy:) Ostatnio oglądałam z mamą moje zdjęcia i przeżylam wielki szok, bo mając dokłądnie 6 miesięcy (zdjęcia z wigilii) stoję sama w łóżeczku trzymając się poręczy :szok: Marysia nawet nie siedzi jeszcze...

reklama
Aestima no widzisz!!! Miesio przegonił większość czerwcowych dzieciaczków. No, w końcu to on po Leonie jest najstarszy, ma prawo;-)
trasia ja raczkowałam, jak perszing zasuwałam, a chodzić zaczęłam jak 10 m-cy miałam, mówić około roku, bez zębów;-)

Doris, siedzi sama, ale jeszcze nie za pewnie :) kiwa się troszkę co jakis czas przewraca, ale utrzyma się chwilę bez podtrzymywania :) Trochę trudniej jest z przesuwaniem się do przodu i do tyłu, ale każde dziecko rozwija się we własnym tempie i nie można niczego na siłę przyspieszać :) Czasami zamiast podpierać się na kolankach staje od razu na stopy i dłonie. Śmiesznie to wygląda jak taka pupa w pampersie tak wysoko się unosi :)

to moja dupka w górze;-)
Zdj?cie0822.jpg

mrsoon ale super :-)
to Mati robi coś takiego, że głową ryje o podłoge ;-)
pokaże wam ale słabe zdjecia bo w ruchu
DSC00236.jpgDSC00235.jpg
żeby nie było, ze tylko tak, samą główkę podnosi (takich zdj nie mam), ale na przedramionach sie jeszcze nie wspiera jak Maja :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny, dzięki, u nas też jeszcze kilka dni temu było rycie i odpychanie się na wyprostowanych nóżkach, teraz już na przedramionach i kolankach tak jak na zdjęciu się opiera i kołysze przód-tył, albo się przemieszcza, ale przemieszczanie się jeszcze z ryciem raczej. Czekam na podpór na dłoniach:tak:
Właśnie nogami rozwaliła nam płyty poukładane na szafce pod tv...nienawidzę ich układać...

Do góry