reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Aestima pamiętam Twoje ptaszki, strasznie mi się podobał ten pomysł i efekt jest super :)
U nas karuzela jest bo mi się bardzo podobały misie pastelowa (mamy taką: FISHER PRICE C0108 KARUZELA Z MISIAMI + PROJEKTOR (1969727516) - Aukcje internetowe Allegro) i nie mogłam się oprzeć a że kupiliśmy używaną w idealnym stanie i do tego z zasilaczem a nie na bateria to wisi. No i pomogła stymulować Maję bo odwracał głowę leżąc na przewijaku tylko w prawo a karuzela wisi po lewej i szybko się "naprostowała" :)
A zabawkę fp grającą jeśli dostanie to będę wyrodną matką i schowam do szafy po prostu :-)

reklama
mamy taką samą karuzelkę, Madzioolka;-) Leo się nią jednak nie specjalnie interesuje, więc "zaraz" będę demontować (już się na niej parokrotnie zawiesiłam - dosłownie - odkładając w nocy małego do łóżeczka:-D
nie wiem czemu się tak boicie tych grających zabawek;-) - wiele z nich (jak właśnie tych z fp) można ściszyć bądź wyłączyć; najgorsze są takie badziewie z bazarków, co wyją chińskie pioseneczki (dosłownie: wyją) i głowa od nich boli, a jeszcze jeśli świecą, to padaka murowana!

ale i tak najfajniejsze okazują się najprostsze rzeczy użytku codziennego, typu grzebień, kubeczek czy zakrętka:tak:

co do grających zabawek to kupiłam mojemu małemu z fisher price krokodyla - o tyle extra zabawka, że ma regulator głośności - dwa poziomy i nie jest uciążliwe przy cichym graniu - nie przeszkadza np przy ogłądaniu telewizora - plus jeszcze jest taki, że muzyczka nie jest denerująca podaję linka:
Fisher-Price-Krokodyl-I-Wesole-Klocki-T4336- kup tanio na http://zakupy.linkbaby.pl - YouTube

i druga zabawka to zebra -
Fisher-Price-Skoczek-Zebra-Rodeo-K0317- kup tanio na http://zakupy.linkbaby.pl - YouTube

jeszcze za mala dla mojego ale już zakupiona jako prezent pod choinkę :) - tez ma regulację głośności

ale zgadzę się z wami ze niektóre grające zabawki mogą doprowadzić do szłąu - oczywiście nas mamy ;))) pozdrawiam ciepło

Andariel, wyłączyć?? Jak kluczyki wyłączone, to mały okazuje niezadowolenie a co dopiero potem? Sam sobie włączy i tyle:-) No i ja nie przepadam za plastikiem- o wiele b. wolę drewniane zabawki:tak: A dla takich Maluchów jak nasze szmaciane i gumowe- przyjemne do gryzienia i ciumkania:tak:

Widzę, że temat zabawek....

ja dla odmiany wrócę do tematu rozwojowego...
Moja Julia od kilku dni jak ją podciągam z leżenia na pleckach do siadania to zamiast usiąść wstaje na nogi:szok:. Podwija tak sobie nóżki i staje zamiast siedzieć. dziwne to bardzo, bo ona samodzielnie jeszcze nie siedzi, trzeba ja trzymać albo oprzeć o coś. pełzanie też nie bardzo jej wychodzi. Przesuwa się raczej wokół własnej osi i to też powoli albo do tyłu się trochę przesunie ale to jeszcze rzadziej. To skąd to wstawanie?

Doris u nas to samo i to wstawanie to już od dawna, z czego mały ma mega radochę :p sam też nie siedzi, pełzać nie pełza tylko zegaruje czasem, ale na nogi to on bardzo chętnie jak tylko jest okazja! więc mam nadzieję, że to nie takie dziwne ;)

Doris, Mateusz wstaje od ok 1,5 tyg. Tylko, ze ja mam juz fuul serwis pełzanie, zegarowanie, obracanie itp.
Ostatnio jak go położę na kocu pod którym jest dywan to tak wykombinuje, ze odsunie ten kocyk i do frędzli na skraju dywanu sie dobiera, choć są przykryte i schowane :-)

reklama
kati u nas ten sam problem z frędzlami... wczoraj sie odwrocilam a on z koca myknał i bawi sie frędzlami a tam czesto nasz psiak łazi brudas jeden ehh....

Do góry