reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Ada w piątek ważyła 4840g (w bodziaku i suchym pampku). Przybrała jakieś 190g w ciągu tygodnia, 1230g od urodzenia i 1564g od najniższej wagi. Czy tylko moja nie osiągnęła jeszcze 5 kg? :)

Asinka, nam żadnego badania z krwi nie zlecali. A Wam dlaczego? Do neurologa poszliśmy, bo Ada układa główkę na lewą stronę i drżą jej nóżki.
Właśnie w piętek byłyśmy na wizycie. Darła się niemiłosiernie, lekarka kazała obserwować ten jej niepokój. Nawet dostawiłam ją do piersi, żeby się uspokoiła i można było ją dalej badać. Ale chwilkę była spokojniejsza a potem od nowa wrzask.
Dostaliśmy skierowanie na usg główki. Ze względu na tą asymetrię i naczyniaczki. Udało mi się na jutro zarejestrować. I kontrola u neurologa 16.09.

reklama
ja jutro idę do lekarza z Marysią, bo od kilku dni ukłąda się tylko w prawo. Wcześniej w ogóle nie było tego problemu a nagle w weekend zaczęła się przekręcać z plecków tylko na prawy bok i wyginać ciałko w literę C. Zwłąszcza głowa jej ucieka do tyłu. Niepokoi mnie to, do tego dalej drżą jej rączki. Więc pewnie też nas czeka neurolog.

Blusia moja Natalka też jeszcze nie przekroczyła 5 kg. Waży 4800 g, a starsza jest od Twojej córci. Moja córcia od początku była Kruszynką, bo po narodzinach ważyła 2730g, pierwszy miesiąc przybierała rewelacyjnie, a teraz tempo znacznie nam siadło. Na siatce centylowej jesteśmy niziutko ale pediatra mówi, że wszystko jest ok. Najważniejsze żby maluch szedł swoim torem, a nie skakał. Skoro pediatra mówi, że jest dobrze to tego się trzymam.

moja Hanula w piątek juz miała 5560g czyli w 2 tyg przybrała 560g, więc jest super. Pediatra dalej niepokoi asymetria, bo Hanka ciągle preferuje prawą stronę i tak układa główkę, w dodatku często wystawia języczek i mamy w związku z tym skierowaei do neurologa :eek:

Czy wasze dzieci też wystawiąją języczki, bo moja ciągle mieli w buzi tym jęzorkiem i wystawia a myślałam że to normalne :confused2:

Icak, mojej czasami się zdarza :)
Z Jaśkiem było tak, że to neurolog zauważyła wysuwający się języczek. Dała wtedy skierowanie na badanie z krwi na tarczycę, ale wszystko było ok. Ja wcześnie nie zauważyłam, żeby robił to jakoś notorycznie i nie było to niepokojące. Tym bardziej, że wtedy było spore opóźnienie i po prostu był głodny.

Mój miał ostatnio fazę na wystawienie języka. U neurologa byliśmy kiedyś i było wszystko ok. nie sądziłam, ze ten języczek może być niepokojący...

Kurde moja też wystawia języczek, szczególnie wtedy jak do niej zagaduje...nie wiedziałam że to może być niebezpieczne...oj teraz się martwie

reklama
Do góry