reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
My po wizycie u pediatry. Olek wazy 5300 ma skonczone 9 tygodni, nadal jest na 25 centylu.
Byla inna lekarka (jakas młoda) i powiedziała,by narazie przeczekac tak z miesiac! by zobaczyc czy dalej bedzie taki głodny. Powiedziala by nie zageszczac ale tez by nie zwiekszac ilosci mleka i tu rodzi sie problem bo on placze z glodu (mimo, ze niewyglada na niedozywionego) :-)
Jak miał 7 tygodni wazył 4740 a teraz 5300 wiec duzo przybrał, ale jesc chce wiecej.

mgordon a probowalas miedzy posilkami dawac małemu cos do picia jak woda/herba? nie wiem jak w bdg ale w zgorzelcu nawet jak pada jest parno i duszno i malej chce sie pic... i jak wypije herbatki to spoko jest (ja tak mysle ze ona spragniona bo mnie tez suszy jak diabli) i zawsze sie uspokaja jak wypije herbatke... az tak wzdycha radosnie jakby faktycznia
mkusiala ugasic pragnienie.

doggi
On pije jak chce to potrafi 50 ml na raz herbatki wypic, ale jak ryczy z glodu (a juz wiem kiedy) to wypluwa smoczek, wierci glowa na boki i pluje, a mleko odrazu pociagnie.

mgordon ja daje herbatki (mały jest na cycu tylko) i wypija po 80-100 ml na raz!
Mam 4 rodzaje i zamiennie daje jak jest duszno to podaje tak cyc za godz herbatka za godz cyc i tak w kółko. Czasem sie zdarza że i 4 herbatki całe wytrąbi. Ale daje 100 ml każdej nie wiecej.

mgordon moja mała herbatki tez wypija zawsze w okolicach 100ml a najchetniej to by ze 120 wypilaa.... baaardzo duzo pije ale to po mnie bo ja dziennie wypoijam 4 butelki 1,5l wody i 4 herabaty w półlitrowym kupku i jeszcze jakies inne soczki pierdoczki....

reklama
Doggi to Ty strasznie droga w utrzymaniu jesteś:-Dno chyba, że nic nie jesz tylko pijesz;-)

hahaha, w sumie... jak się opije to o jedzeniu zdarza mi się zapomniec co wtedy teściow wkracza i zmusza mnie do jedzenia :p (wziela za bardzo do siebie to zeby dbala o mnie jak o wlasna córke :p) ale to nic niejedzenie nic mi kurde nie daje bo dalej zostałomi 3kg do wagi sprzed ciazy (ale moj maz mowi ze w trakcie ciązy cycki nabraly z 5kg i dalej nie schodza :/)

Do góry