reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Anapi
Co do smoczkow to butelki tt maja sylikonowe, a uspokajajacy mamy mam tez sylikon. Tak sie wlasnie zastanawiam, bo ten smok mam jest od 0-2 m. Olek 13 sierpnia konczy 2 m ale ten nastepny 2-6 m wydaje mi sie taki duzy.

reklama
mgordon, spoko. W szpitalu byłroczny chlopiec ze smokiem 0-3 w buzi;) TAkże chyba się Olusiowi nic nie stanie od smoka 0-2

Anapi u nas silikon
Aneczka próbuj z różnymi smokami. Mój starszy załapał jedynie canpola taki okrągły. Chciałam napisać to samo co mgordon. Palca nie da się zbrać...
mgordon mój Przemek ma prawie 1,5 roku a dalej dyda smoka 0-6mcy... Ten większy mu nie podpasował i tak zostało. Dobrze, że on tylko do zaśnięcia więc myśle, że nic mu się nie stanie. A w planach mam i tak niedługo zabrać smoka.

Byłam dziś zważyć Radzia. Przez 4 tyg przybrał 900g na samym cycusiu. Moje dziecie nawet nie wie co to mm :-) Do tej pory uważam to za największy mój sukces. Jednak przy drugim dziecku obsługa jest wiele łatwiejsza. Żeby nie było nie jestem przeciwna mm, ale bardzo chciałam karmić małego tylko cycem stąd moja radość.

Leoś jutro kończy już 4 m-ce, dzisiejsza waga 6.470 kg (i nadal tylko na piersi jest); lekarka orzekła, że jest okazały;-)i dokarmiać mm absolutnie nie trzeba, co podobnie jak u ramari, powoduje u mnie mega-radość:-)

mój szkrab kończy dziś już 4 miesiąc, a ja się pytam KIEDY TO ZLECIAŁO??? waga 6.500, ogólny rozwój prawidłowy, niektóre odruchy jak na wiek urodzeniowy, a niektóre wg korygowanego - ale nic do tyłu:) chłopak zdrów jak rybka i niech tak zostanie, o!:) głuży, uśmiecha się, jest towarzyski i lubi jak się nim "zajmują"; mój kochany Dzielny Rycerzyk:)

forever super te rzeczy no ale ta cena... ponad 200 zł za sam kocyk... chyba na głowę upadli... ale to tak jest że jak coś ma "specjalne" przeznaczenie to kosmicznie windują ceny, tak jak zwykłe białe pantofle są w normalnej cenie ale niech dodadzą do nich przydomek "ślubne" to już cena leci w górę jak szalona... chore to...

reklama
Do góry