reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
no a co zrobić jak mała ssie kciuk, smoka nie chce, a ma ogromną potrzebę ssania, do cycka jak ją przystawiam to nie je tylko sobie ciumka, teraz spała, przebudziła się, ale nie chciałam jej przeszkadzać, żeby się dobrze rozbudziła, poszłam jeszcze po coś do kuchni, przychodze a ona dalej spi, z kciukiem w buzi, czyli glodna nie byla tylko possac sobie chciala, bo jak by glodna byla to by nie zasnela, jak ja tego oduczyc????

pewnie pamiętka na całe życie a kiedyś jak będzie starszy to się pokaże :p

no my Antiemu ostatnio puściliśmy jak ze mną "rozmawiał",a raczej coś mi opowiadał po swojemu,śmiechu było co nie miara
biggrin.gif

nam sprawdził się avent i lovi.

ja tez mam i mi się sprawdza,a co do smoczka to zaraz ide kupić nowego,bo ten chyba ma dziurę,bo jakoś powietrze zaczął zasysać.ja generalnie patrzę przede wszystkim na to,że by był anatomiczny i silikonowy i na obrazek i na cenę,firma mnie raczej nie interesi.

Aneczka, próbuj ze smokiem, może Agatka zaskoczy. A może popróbuj z różnymi kształtami? Mój Jaś dopiero w wieku 3 miesięcy polubił smoka a tak to przy cycu. Ada widzę, że ma to samo. Niby nakarmiona, przewinięta, a się szarpie, denerwuje, zasnąć nie może. Wystarczy, że poczuje pierś w buźce i za chwilę odlatuje.
Co do kciuka - nie ma pomysłu. Bo nawet jak jej niedrapki założysz to pewnie będzie memłać przez nie :)

Jakich smoczkow (uspokajaczy i do butelek) uzywacie silikonowych czy kauczukowych? Ja caly czas mam silikonowe.

ja silikonowych tylko.

blusia u mnie Kalina jak jest śpiąca to nawet piersi nie chce,miączy,płacze,jak dam jej smoka i włożę do wózka idzie spać,nie chce przy mnie zasypiać,robi to tylko jak jest zaspana i na śpiocha je.

u nas silikonowe smoczki sa uzywane :)

ssac kciuka i łapek nie zabraniamy bo to normalny etap i mija :) po prostu mlody dopiero co dowiedział sie ze to jego rączki :-)

reklama
aneczka1526
Amela czasem do tej pory pakuje kciuk do buzi w nocy ja spi. Smoka nigdy nie chciałam-mielismy ok. 10 roznych i strasznie sie wsciekala jak tylko ktorys trafiał do buzi, wiec upodoboła sobie kciuk. Jest to pewien problem bo smoczek w pewnym wieku mozna zabrac i koniec, a palec zostaje :-)

Do góry