reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

kurde duza ta rozbieznosc bo czytałam ze nawet po 3 miesiacu moze zacząc sie ząbkowanie :szok: a zauwazylam ze maly sie pluje ostatnio, ale to chyba nie ma nic wspolnego z ząbkowaniem ;-)

reklama
ironia chyba w następnym skoku rozwojowym przewidziane jest bąblowanie, może Benio opanował tą umiejętność wcześniej :) Maja też się ślini ostatnio bardzie :)

ironia moja Hania tez sie strasznie ślini, mam całą rękę mokrą jak ją trzymam a podłoga w kropki tam gdzie chodzimy tam kap kap kap. Bańki ślinowe tez jej się czasem udaje zrobić :-D

Mateusz też od tygodnia sie ślini i ma takie bąble w buzi nie wiedziałam o co kaman ale może to jakiś początek ząbkowania.
Koleżanka powiedział mi ze ponoć czytała ze jakieś dziecko urodziło sie z zębem - :szok:

kati - no ponoc tak czasami dzieci mają jakies prazęby to tak się nazywa i dentyści je wyrywają masakra jakaś !! nie mówiąc juz o biednych cyckach :-) a jak wygladaja te bąble? na dziąsełkach są? :) czy dziąsełka sa jakies inne? u nas jeszcze nic nie widać :-)

Możliwe, możliwe. Mojej koleżanki córeczka urodziła się z ząbkiem. Nazywają to zębem płodowym, miała go wyrywanego w drugiej dobie życia, normalnie zabierali ją karetką do dentysty (pewnie jakiegoś specjalnie przeszkolonego). Na miejsce tego ząbka kiedyś wyjdzie normalny ząbek mleczny a później stały.
Dziewczyny od kiedy Wasze maluszki zaczęły świadomie się uśmiechać? Bo moja mała ma już 1 miesiąc i prawie tydzień i mam wrażenie że jak do niej mówię to się uśmiecha. Czy to możliwe że robi to już świadomie czy tylko zbieg okoliczności?

reklama
Do góry