traschka
Mama Marysi
martadelka dobrze pamiętasz, ale to było kilka miesięcy temu;-) sporo się zminiło. Marysia nie jest kompletnie zainteresowana jedzeniem. Nie ma mowy o jedzeniu na zwykłym krzesle przy stole, bo niec nie zjada. Tak jest u babci czy jak jesteśmy gdzieś poza domem gdzie nie ma krzesełka do karmienia. Po dwóch gryzach mówi stanowczo dziekuje. I to babcia zaczęła jej puszczać bajki przy jedzeniu żeby cos zjadła no i zjada więcej. Wiem, wiem... to niefajne jest no ale tak już jest i tak jak pisałam, nie będę z tym walczyć. Sama zjada drugie danie ale wyjada same warzywa i kaszę. Dziś po raz pierwszy zjadła całkiem sama zupę! Jestem z niej strasznie dumna I mam nadzieję, że to zapoeiwdź zmiany w jej jedzeniu. W ogóle jest etap na "sama" albo "Marysia!" co mnie niezmiernie cieszy, bo ona długo była mało samodzielna. A teraz żegnamy pieluszkę, zaczyna sama jeść, chce próbować (wreszcie!) sama się rozbierać.
No... miałam pisac o bajkach przy tv a wyszła spora dygresja Tak czy owak mi to pasuje pomimo świadomości, że to niedobre
Emilka jest niewiarygodna!!! Fantastyczna Chciałabym ją usłyszeć na żywo!
madzioolka oj Maja też nieźle zasuwa. Dziewczyny od pcozątku postawiły wysoko poprzeczkę innym czerwcówkom
Marysia mówi każdego dnia coraz więcej choć ja nie wszystko rozumiem, bo nie wszystko wypowiada wyraźnie. Wiem, że ona chce powiedzieć coś konkretnego, powtarza kilka razy i patrzy na mnie wielkimi oczami, a ja nie rozumiem więcej rozumiałam jak mówiła "yyyy"
No... miałam pisac o bajkach przy tv a wyszła spora dygresja Tak czy owak mi to pasuje pomimo świadomości, że to niedobre
Emilka jest niewiarygodna!!! Fantastyczna Chciałabym ją usłyszeć na żywo!
madzioolka oj Maja też nieźle zasuwa. Dziewczyny od pcozątku postawiły wysoko poprzeczkę innym czerwcówkom
Marysia mówi każdego dnia coraz więcej choć ja nie wszystko rozumiem, bo nie wszystko wypowiada wyraźnie. Wiem, że ona chce powiedzieć coś konkretnego, powtarza kilka razy i patrzy na mnie wielkimi oczami, a ja nie rozumiem więcej rozumiałam jak mówiła "yyyy"