reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
ale dziś sensowna rozmowę przeprowadziłam z moim synem, normalnie szok, ale jak fajnie było :-) on po swojemu gadał ale cieszyłam się jak głupia
w sumie dzis cały dzień przegadał, może na mówienie go bierze :-)

a wogóle takie pytanko czy wasze maluszki używają jeszcze smoczków?

Gratki!
Mój używa do spania:zawstydzona/y: Choć czasem zasypoia bez. I przez 2 tyg nie miał a potem zęby i się złamałam, bo na ryj padałam:-(

no u nas różnie, w sumie w dzien mu nie daje smoczka, ale czasem jak lezy na stole to smyk sobie sięgnie i z nim chodzi w mordce, a dzis cały dzień bez smoka nawet przy wielkiej histerii jak mu nie pozwoliłam pilota, a potem kalkulatora wziąść...
na noc dostaje ale i tak zazwyczaj po krótkim czasie wypluwa i gdzies na nim spi

My smoczka używamy głównie na noc ale chwilę po zasnięciu Gracja ma go już gdzieś na drugim koncu wyrka.W dzień dostaje jak idzie spać i jak włącza czasem "syrenę" :tak:

U nas też smoczek tylko na noc. Jak tylko zaśnie to go wypluwa.

A ja chciałam sie pochwalić - moje dziecko zaczęło dziś chodzić :-) Co prawda od ponad dwóch tygodni pojawiały się 3-4 samodzielne kroczki, ale dziś to było już prawdziwe chodzenie, po kilka metrów, nawet z zakrętami :-) Chyba wczorajszy upadek tak na nią podziałał :-)

U nas problemu smoczkowego nie ma. Julia w zasadzie go nie używała, no może jakoś kilka razy jak miała miesiąc. Ostatnio znalazła jeden z zabawkach i nie wiedziała co z nim zrobić :-).
Jeśli chodzi o chodzenie to u nas wielki postęp, bo Julia już prawie biega a nie chodzi :-).
Rozumie prawie wszystko ale niestety mowić nie chce, parę słówek ostatnio....tata, opa (jak wchodzi, schodzi lub chce na ręce), pa pa, bach. Natomiast po swojemu to gada na okrągło. czasami to wygłasza kilkuminutowe przemowy :-)

Saffi, Doris - gratuluję postępów w chodzeniu/bieganiu:)

Odośnie smoczka - Szymi w nocy i na drzemki, no i jak zęby szły to też się poddawałam i "kneblowałam", ale jak wyszły to znowu jest luzik w ciągu dnia:) W nocy póki co smok musi być (choć wypada zaraz po zaśnięciu). I jak się w nocy brzebudzi, to wystarczy dać monia i śpi dalej. Męczy mnie to. Ciąglę planuję pożeganie z moniem, ale jakoś nie mogę się zebrać...

reklama
Saffi gratulacje w postepie chodzenia
Doris to widze ze twoja Julia jak Mati juz doskonali bieganie :-)
Mati tez praktycznie nic nie mówi, oprócz "nie" no ale po swojemu też nawija cały czas, az czasem uszy bolą, bo prowadzi tak głośny monolog

Do góry